Feitjes & Weetjes

Feitjes en Weetjes Sparta Rotterdam – N.E.C.

Feitjes en Weetjes Sparta Rotterdam – N.E.C.

Vrijdagavond om 20.00 uur speelt N.E.C. de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel zullen de twee ploegen de vijfde speelronde in de Eredivisie aftrappen. Beide teams zullen vol voor de drie punten gaan. We hebben de leukste feitjes en weetjes in kaart gebracht van Sparta – N.E.C.!

De laatste keer dat N.E.C. uit tegen Sparta won, was op 2 november 2008. Deze wedstrijd werd destijds gespeeld in de Eredivisie. De doelpuntenmakers waren Saidi Ntibazonkiza en Youssef El Akchaoui. Sindsdien heeft N.E.C. vijf keer op rij niet gewonnen in een officieel duel in Rotterdam. N.E.C. verloor vier keer en speelde een keer gelijk in deze laatste vijf uitwedstrijden.

N.E.C. speelde tot dusver 38 uitwedstrijden tegen Sparta Rotterdam. Hierbij won het zeven keer en verloor het 25 keer. Zes keer werd er gelijkgespeeld op Het Kasteel. De kans dat de wedstrijd in 0-0 eindigt is echter klein. De laatste keer dat N.E.C. namelijk uit tegen Sparta geen doelpunten noteerde was op 4 februari in 2004.

Vanuit het verleden zou je dus zeggen dat N.E.C. vrijdag een lastige uitwedstrijd tegemoet zal gaan, maar dit seizoen liggen de verhoudingen voorlopig anders. Met vier wedstrijden achter de rug staat N.E.C. namelijk op de 6e plek met 7 punten. Sparta heeft op dit moment 4 punten en staat daarmee op de 14e positie. Alleen de wedstrijd thuis tegen Fortuna Sittard werd gewonnen met 3-1. Daarnaast speelde de ploeg gelijk tegen Heracles Almelo en verloor het tegen FC Utrecht en Go Ahead Eagles.

Vergeleken met Sparta Rotterdam is de verdediging van de Nijmegenaren ook een stuk solider tot dusver. De laatste drie wedstrijden heeft Mattijs Branderhorst namelijk het doel schoon gehouden. Sparta Rotterdam heeft dit seizoen nog in geen enkele wedstrijd 'de nul' weten te houden. In totaal kreeg de ploeg uit Rotterdam acht doelpunten tegen.

Het duel van aankomende vrijdag staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Van de Graaf zal geassisteerd worden door de heren Van Dongen en Koopman. De heer Eijgelsheim zal de vierde man zijn. N.E.C. kende tot dusver een roodgekleurd verloop van de wedstrijden. Tijdens de laatste drie wedstrijden werd telkens een rode kaart uitgedeeld aan de tegenstander. In totaal floot Edwin van de Graaf in het verleden zestien wedstrijden van de Nijmegenaren.

Eredivisie Vrijdag 17 september 2021 Sparta Stadion
Sparta Rotterdam
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 12
2 Ajax 10
3 FC Utrecht 7
4 Heerenveen 7
5 Willem II 7
6 NEC 7
7 Feyenoord 6
8 SC Cambuur 6
9 Vitesse 6
10 FC Groningen 5