Feitjes & Weetjes

Feitjes & Weetjes N.E.C. - FC Den Bosch

Feitjes & Weetjes N.E.C. - FC Den Bosch

Wegens wijzigingen in het programma speelt N.E.C. niet vrijdag, maar zondag een speelronde in de Eerste Divisie. FC Den Bosch komt op bezoek in de Goffert, waarmee de tweede seizoenshelft afgetrapt wordt. De laatste keer dat ploegen elkaar troffen, sleepte N.E.C. in de laatste minuten nog één punt uit het vuur in Den Bosch.  

Eerder dit seizoen werd in Stadion de Vliert met 2-2 gelijk gespeeld. Tot twee keer toe kwamen de gastheren op voorsprong. Ole Romeny maakte als eerste de gelijkmaker en in de absolute slotfase was het Etien Velikonja die zijn debuut opluisterde met een belangrijk doelpunt.

FC Den Bosch is bezig aan een sterke reeks. 8 november werd flink verloren van Jong Ajax (5-1), daarna werden veertien punten behaald uit de laatste zes wedstrijden. Achtereenvolgens werden Almere City, FC Dordrecht, NAC en Jong PSV verslagen. Puntendelingen werden behaald tegen Excelsior en De Graafschap.

Grootste speler uit de geschiedenis van de bezoekers is Ruud van Nistelrooij. De spits die voor verschillende topclubs uitkwam speelde tussen 1993 - 1997 ongeveer 70 wedstrijden voor de Blue White Dragons. 

Door de sterke reeks van de Bosschenaren bezet de ploeg momenteel de elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil met N.E.C. is zowel twee punten als plaatsen op de ranglijst. Groot verschil zit hem wel in het aantal gelijke spelen. N.E.C. speelde zes keer gelijk. FC Den Bosch is samen De Graafschap en Go Ahead Eagles kampioen van de gelijke spelen: maar liefst tien keer eindigde het in een gelijkspel voor de Brabanders dit seizoen.

Als we kijken naar de historie tussen beide ploegen kunnen we een positieve balans noteren voor N.E.C. In de Eerste Divisie werd uit vijftien wedstrijden zeven keer gewonnen, vijf keer gelijk gespeeld en drie keer verloren. Het laatste verlies in eigen huis dateert van april 1986.

Grote man bij FC Den Bosch dit moment is Ruben Rodrigues. Hij scoorde in de laatste acht wedstrijden acht keer en gaf twee assists. Zijn seizoen totaal staat nu op tien doelpunten en vier assists.

Die resultaten zijn reden geweest om trainer Erik van der Ven langer vast te leggen als trainer van de voetbalclub. Voor Van der Ven een positief signaal, want hij is bij de Blue White Dragons bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer.  

Enige speler met een verleden bij FC Den Bosch in de Nijmeegse selectie is Randy Wolters. De buitenspeler speelde in 2012/13 30 wedstrijden in het blauwe shirt, hierin scoorde hij zeven keer.

Oefenduel Zaterdag 8 augustus 2020 De Eendracht
N.E.C.
18:00
S.C. NEC

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Jong Utrecht 38
12 Den Bosch 35