Feitjes & Weetjes

Feitjes & Weetjes N.E.C. - Helmond Sport

Aanstaande vrijdag neemt N.E.C. het op tegen de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie: Helmond Sport. Om 20.00 uur wordt afgetrapt in het Goffertstadion. Nog geen kaartje? Als seizoenkaarthouder heb jij de mogelijkheid om iemand gratis mee te nemen! Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent met de leukste feitjes en weetjes over beide ploegen.

In het vorige duel was N.E.C. met 1-2 te sterk in het SolarUnie stadion. Na 60 minuten spelen kwamen de Nijmegenaren op voorsprong door een doelpunt van Jonathan Okita. In de slotfase van de wedstrijd leek N.E.C. punten te gaan morsen, nadat Helmond Sport in de 82e minuut langszij kwam door de trefzekere Sander Vereijken. Diep in de blessuretijd schoot Tom van der Looi de Nijmeegse grootmacht alsnog naar de zege.

Tom van de Looi scoort in de 91e minuut

N.E.C. wist dit seizoen tot nu toe tien keer te winnen, Helmond Sport daarentegen stapte slechts drie keer met een overwinning van het veld. De Brabanders speelden zeven keer gelijk, terwijl N.E.C. dit acht keer deed. Helmond verliet vijftien keer het veld met een nederlaag, N.E.C. verloor zeven keer.

In de Eerste Divisie stonden N.E.C. en Helmond Sport al 23 keer eerder tegenover elkaar. De statistieken zijn duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. Van de 23 ontmoetingen wist N.E.C. er zestien te winnen. De punten werden vijf keer verdeeld en twee keer won Helmond Sport. De Branders wonnen overigens nog nooit in Nijmegen. Ondanks dat Helmond Sport niet vaak wint van N.E.C. wist het toch 24 keer het net te vinden, de Nijmegenaren wisten 55 keer te scoren tegen Helmond Sport.

Guus Joppen in duel met Jonathan Okita

Dit seizoen vond er één transfer plaats tussen N.E.C. en Helmond Sport. Verdediger Guus Joppen verruilde het ‘Rood-Groen-Zwart' in voor het ‘Rood-Zwart' van Helmond Sport. De verdediger vertrok in juli transfervrij naar Noord-Brabant. Joppen kwam dit seizoen al 24 keer uit voor de Kattenmeppers.

Een van de hoofdtrainers van N.E.C., François Gesthuizen, stond als trainer vijf keer eerder tegenover Helmond Sport-trainer Wil Boessen. Drie keer vond er een gelijkspel plaats tussen beide trainers en beiden wonnen één keer. De overwinning van Gesthuizen vond eerder dit seizoen plaats (1-2).