Feitjes & Weetjes

Feitjes & Weetjes N.E.C. - TOP Oss

Feitjes & Weetjes N.E.C. - TOP Oss

Aanstaande vrijdag komt TOP Oss op bezoek in Stadion de Goffert. Vorig seizoen waren de wedstrijden tegen de Brabanders allerminst succesvol. Wil N.E.C. de reeks voortzetten in de tweede periode zal er gewonnen moeten worden.

In totaal kwam N.E.C. TOP Oss zeventien keer tegen in competitieverband (Eerste Divisie), beker en in de play-offs. Tien keer werd er gewonnen, drie keer werden de punten gedeeld en vier keer werd verloren.

TOP Oss staat voor ‘Tot Ons Plezier Oss’. Die naam is sinds vorig seizoen weer terug, nadat de club van 2009 tot 2018 onder de naam ‘FC Oss’ speelde.

Vorig seizoen pakte N.E.C. maar één punt uit de twee duels, uit werd met 1-1 gelijk gespeeld en thuis werd met maar liefst 1-5 verloren. Thuis werd in de Eerste Divisie twee keer verloren van de rood-witte, de andere keer was in 1992 met 1-4.

De potjes tegen de Brabantse ploeg zijn wel altijd doelpuntrijk, in zeventien wedstrijden werd er 68 keer gescoord. Nog nooit stond er na 90 minuten de brilstand op het bord.

Dit seizoen gaat het de ploeg wat minder goed af. De ploeg bezet de zestiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Het verloor zeven keer uit dertien wedstrijden, won drie keer en speelde drie keer gelijk. De ploeg scoorde dertien keer en moest 22 keer de bal uit het eigen netje halen.

Bij TOP Oss is Klaas Wels trainer, hij heeft nooit een wedstrijd gespeeld in het betaald voetbal. Wel stond hij onder contract bij FC Den Bosch, maar verder dan de beloften kwam hij niet. Als trainer bij TOP Oss kende hij vorig seizoen een goed tweede jaar. De ploeg maakte indruk en behaalde de play-offs en mocht zelfs de eerste ronde overslaan. In de tweede ronde werd verloren van latere promovendus Sparta.

In de selectie van TOP vinden we twee spelers terug die een verleden hebben in Nijmegen. Danzell Gravenberch speelde in 2014 zes wedstrijden op huurbasis in De Goffert. Cihat Celik speelde tussen 2013 en 2016 23 wedstrijden voor N.E.C., beide wisten nooit te scoren.

Vanaf het seizoen 2009/10 waren de jeugdopleidingen van de beide clubs gezamenlijk. Afgelopen zomer werden beide weer onafhankelijk van elkaar, wel blijft er een samenwerking.

De scheidsrechter aankomende vrijdag is Sander van der Eijk. Hij floot N.E.C. dit seizoen eerder tegen FC Eindhoven. De seizoenopener ging verloren met 1-2. In deze wedstrijd werd zeven keer geel gegeven en de arbiter gaf toen een strafschop aan de gasten.

Van der Eijk floot vijf keer eerder N.E.C., twee keer werd gewonnen, twee keer gelijk en een keer verloren. In die vijf wedstrijden gaf de 28-jarige leidsman negentien gele kaarten.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38