Feitjes & Weetjes

Feitjes & Weetjes N.E.C. - Volendam

Feitjes & Weetjes N.E.C. - Volendam

De 30e speelronde van de Eerste Divisie spelen N.E.C. en Volendam tegen elkaar. De ploeg, afkomstig uit het bekende Noord-Hollandse dorpje, gooit hoge ogen dit seizoen. Onder leiding van trainer Wim Jonk bezet Volendam de derde plek op de ranglijst en dingt het mee voor promotie met de top.

N.E.C. heeft wat recht te zetten tegen de bezoekers. Het vorige duel eindigde in 3-1 in Volendam, terwijl een gelijkspel lang in de lucht hing. De ploeg van Jonk trok uiteindelijk aan het langste eind door in de slotfase de nekslag uit te delen (3-1), waardoor de punten in het vissersdorp bleven. Doelpuntenmaker aan Nijmeegse zijde was die wedstrijd Jellert van Landschoot.

https://twitter.com/necnijmegen/status/1200519362106576896

Trainer Wim Jonk is een geboren Volendammer. Niet gek dat hij, ondanks aanbiedingen uit de top, zijn eerste klus als hoofdtrainer is begonnen bij de plaatselijke FC. Na jarenlange ervaring opgedaan te hebben bij Ajax als hoofd jeugdopleiding en interim-trainer, maakte hij begin dit seizoen de overstap naar Volendam.

Jellert van Landschoot baalt.
Jellert van Landschoot baalt.

Grote man aan Volendam-zijde met elf doelpunten en vijf assists is Fransesco Antonucci. De geboren Belg stond ooit te boeken als groot talent uit de jeugd van Ajax, maar koos in 2017 voor een avontuur in Monaco. Van een doorbraak bij het eerste elftal kwam het vooralsnog niet en Jonk haalde de middenvelder op huurbasis voor dit seizoen naar Volendam.

De bezoekers hebben geen goede herinneringen aan wedstrijden in de Waalstad. In de 46 voorgaande duels, verloor N.E.C. slechts één keer in eigen huis van Volendam. In de Eerste Divisie staat die teller nog altijd op 0. Het laatste thuisduel tegen Volendam was een vijfklapper, toen werd het 5-1 voor N.E.C. voor eigen publiek.

Vorig seizoen werd het 5-1 tegen Volendam.
Vorig seizoen werd het 5-1 tegen Volendam.

De bezoekers doorbraken de negatieve reeks vorige week tegen Jong Ajax. In het Kras stadion werd het 4-0 voor de thuisclub. In de vier voorgaande wedstrijden speelde de club drie keer gelijk en verloor het van Jong FC Utrecht met 2-1.

Het programma van de Nijmegenaren kan op zijn zachts gezegd pittig genoemd worden. Maandagavond werkte N.E.C. een wedstrijd af tegen Jong FC Utrecht (1-2 winst), vrijdag volgt het duel tegen nummer drie Volendam en zal N.E.C. zich daarna klaar mogen maken voor een uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Keuken Kampioen Divisie Maandag 1 juni 2020 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
De wedstrijd van de helden

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38