Algemeen

Ferdy Druijf wordt Beste Talent en Topscorer van de Keuken Kampioen Divisie

Ferdy Druijf wordt Beste Talent en Topscorer van de Keuken Kampioen Divisie

Ferdy Druijf is door de trainers en aanvoerders uit de Keuken Kampioen Divisie verkozen tot Beste Talent van het seizoen 2018-2019. Hiervoor ontving hij vanmiddag als eerste speler ooit het Gouden Kampioensschild in deze categorie. Daarnaast kroonde hij zich tot Topscorer van de Keuken Kampioen Divisie.

Het Beste Talent van het seizoen wordt jaarlijks gekozen door alle trainers en aanvoerders van de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie. De genomineerden voor deze prijs zijn alle Bronzen Kampioensschild winnaars voor Beste Talent van elke periode. Dit jaar ging de strijd tussen Cody Gakpo (Jong PSV), Halil Dervisoglu (Sparta Rotterdam), Kenzo Goudmijn (Jong AZ) en Ferdy Druijf (N.E.C.), maar laatstgenoemde wist de concurrentie zoals gezegd voor te blijven.

Naast het Gouden Kampioensschild voor Beste Talent ontving de spits van N.E.C. ook het Gouden Kampioensschild als Topscorer. Met 29 doelpunten (14 voor Jong AZ en 15 voor N.E.C.) was Druijf de meest trefzekere speler van de Keuken Kampioen Divisie. Mario Engels en Lars Veldwijk (beiden 24 doelpunten) volgden op gepaste afstand.

Met de twee Gouden Kampioensschilden in bezit, brengt Druijf zijn seizoensaantal op liefst 5 Kampioensschilden. Naast de twee Gouden Kampioensschilden wist de spits eerder in het seizoen al drie Bronzen Kampioensschilden te veroveren. Hij werd topscorer van de 3e periode en in de eerste seizoenshelft (toen hij nog voor Jong AZ uitkwam) won hij ook de Bronzen Kampioensschilden voor Beste Talent én Topscorer van de 1e periode.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38