Algemeen

Fortuna Sittard – N.E.C. in de media

N.E.C. heeft zaterdag 3 belangrijke punten binnengesleept op bezoek bij Fortuna Sittard. In het Fortuna Stadion wonnen de Nijmegenaren met 1-3. Doelpuntenmakers waren Jonathan Okita, Elayis Tavsan en Jordy Bruijn.

NOS

De vorige wedstrijd Fortuna Sittard- N.E.C. dateerde zo een 20 jaar geleden. Destijds eindigde de wedstrijd in 2-2, nu in 1-3. Het is voor de Nijmegenaren de derde overwinning van het seizoen.

N.E.C. kende een effectieve eerste helft. Het had aan twee vloeiende aanvallen genoeg om twee keer te scoren. Met een schot van afstand schoot Jonathan Okita raak, even later was het Elayis Tavsan die voor de 2-0 zorgde. Een ongelukkige handsbal zorgde nog voor een tegenvaller voor de bezoekers. Ivan Márquz kreeg de bal via zijn dijbeen tegen zijn hand. Vanaf elf meter schoot Mats Seuntjes vervolgens de bal hard in het doel. Het was voor hem de vijfde goal van het seizoen.

Fortuna begon gretig aan de tweede helft, maar al snel waren de rollen omgedraaid. Na een snelle aanval van N.E.C. lepelde uitblinker Okita de bal op het hoofd van Jordy Bruijn, die vrij binnen kon koppen. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 1-3.

De Gelderlander

N.E.C. had weinig moeite in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Met 3 doelpunten wisten de Nijmegenaren een probleemloze overwinning te boeken. Fortuna scoorde nog wel in de eerste helft via een benutte penalty, dit schade echter niet het resultaat, eindstand: 1-3

Trainer Rogier Meijer was zaterdag dolblij met de 1-3 zege op Fortuna Sittard. Hij ziet steeds meer verbeteringen in het spel van de Nijmegenaren, maar blijft ook kritisch. “We hadden het in de openingsfase even lastig, maar daarna hebben we het echt goed opgepakt. Ik had vrijwel de hele wedstrijd het gevoel dat we de controle hadden. We waren heel gevaarlijk in de omschakeling en ook heel effectief,” zei Meijer.

“We boeken progressie in het voetballende gedeelte. De jongens voorin hebben hun taak uitstekend uitgevoerd en ze werden ook goed bediend door de jongens daarachter. Ik heb veel mooie aanvallen gezien. We hebben wel verzuimd om nog een doelpunt te maken in de slotfase.”

1Limburg

Voor de Sittarden was de wedstrijd tegen N.E.C. een belangrijke wedstrijd. De afgelopen vijf wedstrijden werd er niet meer gewonnen door de club uit Sittard. Hierdoor was Fortuna afgezakt naar de 17e plaats in de Eredivisie. Fortuna Sittard verloor voor eigen publiek echter de wedstrijd tegen N.E.C. Het werd 1-3 voor de bezoekers in een eenzijdige wedstrijd

Fortuna begon sterk aan de wedstrijd en wist in de zevende minuut via Mats Seuntjes bijna te scoren. Keeper Mattijs Branderhorst wist echter redding te brengen en ook in de rebound werd er niet gescoord. Na de sterke openingsfase kregen de Nijmegenaren de overhand en wisten ze twee keer te scoren. Jonathan Okita en Elayis Tavsan zorgde voor een snelle 2-0 voorsprong voor de club uit Nijmegen. Zoals zo vaak dit seizoen zorgde Mats Seuntjes voor hoop in het geelgroene stadion. In de 32e minuut scoorde Seuntjes via de toegekende penalty.

De hoop van Fortuna om terug in de wedstrijd te komen werd echter snel tenietgedaan in de tweede helft. In de 52e minuut kwam via Jordy Burijn op een 1-3 voorsprong. Fortuna kon geen vuist meer maken en verloor de wedstrijd in Sittard. De einstand was 1-3.