Algemeen

Geert heeft zijn zelfvertrouwen terug dankzij het N.E.C. Parateam

Geert heeft zijn zelfvertrouwen terug dankzij het N.E.C. Parateam

Bij de 59-jarige Geert Claassen sloeg twee jaar geleden het noodlot toe: zijn rechterbeen bleek na een hernia volledig verlamd te zijn. Van de één op de andere dag moest hij alles opgeven, totdat eredivisieclub N.E.C. Nijmegen op zijn vizier kwam. Via het N.E.C. Parateam kreeg hij de kans om een jaar lang te sporten met andere revalidanten. Hij voelt zich inmiddels een stuk fitter, heeft nieuwe vriendschappen opgebouwd en zijn zelfvertrouwen terug.

Contract tekenen

Geert was aan het werk toen een collega tegen hem zei: “Wat loop je toch raar? Ga eens naar de dokter". Van deze arts kreeg hij slecht nieuws: hij kreeg te horen dat hij verlamd was. Zijn wereld stortte in elkaar: “Van de één op de andere dag moest ik alles opgeven, wielrennen, zwemmen, mountainbiken, motor rijden. Ja, dat deed heel veel verdriet." Geert ziet in het ziekenhuis een poster hangen van het N.E.C. Parateam en wordt meteen enthousiast van het idee weer te kunnen sporten. Samen met andere mensen die in een revalidatietraject zitten, komt Geert een jaar lang wekelijks naar N.E.C. toe om te sporten onder professionele begeleiding. Een contract bij een profclub tekenen op 59-jarige leeftijd, dat had hij nooit verwacht.

Mentaal en fysiek fitter

Onder begeleiding van de trainers van het N.E.C. Parateam bloeit Geert weer stap voor stap op. Hij sluit nieuwe vriendschappen, valt af en krijgt zijn zelfvertrouwen weer terug. Hij wil graag laten zien wat mensen met een beperking allemaal nog kunnen. Als verrassing kwam oud-speler en jeugdtrainer Jeffrey Leiwakabessy langs bij één van de trainingen. “Dat was een hele verassing. Dat deed me wel wat. Toen we op de middenstip zei hij: “Geniet." En dat doe ik ook. Ik ben heel trots op mezelf", aldus Geert.

Voetbal Geeft

Samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag weer een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de speciale 'Voetbal Geeft videoserie' wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Eredivisie Zondag 12 december 2021 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
PSV

Stand Eredivisie
6 FC Twente 25
7 SC Cambuur 24
8 AZ 23
9 Heerenveen 21
10 Go Ahead 20
11 NEC 19
12 FC Groningen 18
13 Willem II 18
14 RKC Waalwijk 15
15 Heracles 14