Algemeen

Ger Vrancken nieuw bestuurslid StAk N.E.C.

Ger Vrancken nieuw bestuurslid StAk N.E.C.

Ger Vrancken is door de benoemingscommissie officieel benoemd tot nieuw bestuurslid van StAk (Stichting Administratiekantoor N.E.C.). De 57-jarige Vrancken is de opvolger van Pieter Tra, die de afgelopen zes jaar actief was als bestuurslid, waarvan de laatste vijf jaar als voorzitter. Vranken start per 22 mei met zijn werkzaamheden.

Ger Vrancken is in 2019 toegetreden tot de raad van commissarissen van Aegon Nederland N.V. In de jaren ervoor vervulde Ger diverse financiële directiefuncties voor onder andere Achmea, Nationale Nederlanden en ING. Daarnaast is hij opgegroeid in Nijmegen. 

“Ik vind het een eer dat ik gevraagd ben door de benoemingscommissie van N.E.C. om bestuurslid van StAk te worden”, zegt Ger Vrancken in een reactie op zijn aanstelling.”N.E.C. ken ik al van jongs af aan toen ik nog op de jongenstribune zat in De Goffert. Met de ervaringen die ik in het bedrijfsleven heb opgedaan, alsmede met mijn netwerk en kennis, denk ik dat ik van dienst kan zijn in deze uitdagende periode waarin het voetbal en N.E.C. verkeren. Voor mij is het een prachtig moment om in te stappen, omdat er bij N.E.C. een mooie organisatie staat, met bijvoorbeeld een hele goede jeugdopleiding en een duidelijke visie richting de toekomst. Er zijn nog vele uitdagingen en daar zal het bestuur van StAk haar toegevoegde waarde moeten laten zien. De grootste uitdaging is nu om N.E.C. goed door deze COVID-19-crisis te loodsen. Het StAk-bestuur zal vanuit haar rol de organisatie van N.E.C. ondersteunen en daar waar nodig van advies dienen.”

De voorzitter van de benoemingscommissie, Roland van Mourik, is content met de opvolging. “Ik ben blij met Ger Vrancken als opvolger van Pieter Tra. Ger heeft een prachtig CV waarmee hij veel ervaring en kennis in onze club brengt. Ger heeft een Nijmeegse achtergrond en affiniteit met N.E.C., hetgeen een absolute pré was in de selectieprocedure. Met de benoemingscommissie waren we unaniem in het benoemen van Ger als bestuurslid. Wij wensen hem veel succes en hebben er vertrouwen in dat Ger van grote toegevoegde waarde zal zijn bij de toekomstige ontwikkelingen binnen de club.” 

Ron van Oijen, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “We zijn blij met de benoeming van Ger Vrancken. Met zijn kennis, ervaring, netwerk en eveneens gebondenheid met Nijmegen en N.E.C. hebben wij een waardig vervanger van Pieter Tra.” 

Naast Ger Vrancken bestaat StAk uit Harold Bons en Sjoerd Jan de Vries.

Keuken Kampioen Divisie Zaterdag 3 oktober 2020 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
FC Eindhoven

Stand Keuken Kampioen Divisie
6 Graafschap 9
7 FC Eindhoven 7
8 MVV Maastr. 7
9 Excelsior 6
10 Jong Ajax 6
11 NEC 6
12 Jong PSV 6
13 Jong AZ 6
14 FC Den Bosch 6
15 Go Ahead 5