Algemeen

Gino Coutinho vertrekt per direct bij N.E.C.

Gino Coutinho vertrekt per direct bij N.E.C.
Gino Coutinho heeft zijn contract ingeleverd bij N.E.C. De doelman maakte de club kenbaar dat hij stopt met het spelen van betaald voetbal, omdat hij zich niet meer met hart en ziel in kon zetten voor zijn vak.

Remco Oversier over het besluit van Gino Coutinho: “Uiteraard is het voor ons als club ontzettend jammer en balen dat dit gebeurt, maar in dit geval gaat het belang van de mens Gino Coutinho boven het belang van de club N.E.C. We hebben goede en emotionele gesprekken met Gino gevoerd over zijn gevoelens en zijn overwegingen die hij had bij het maken van deze keuze.”

“Het is een moedige keuze, omdat hij richting ons en zichzelf hard en eerlijk heeft moeten zijn en een beslissing heeft genomen wat niet alleen hem, maar ook de club ten goede komt. Dit besluit is uiteraard niet van de ene op de andere dag genomen. We hebben Gino de afgelopen dagen nog de tijd gegeven om er goed over na te denken en hij heeft uiteindelijk de knoop definitief doorgehakt. Wij wensen Gino heel veel succes in de toekomst.”

“Dit is het moeilijkste besluit uit mijn carriere geweest, die nu eindigt op een manier zoals ik liever niet zou willen”, aldus Gino Coutinho. “De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de gedachte om te stoppen met betaald voetbal al wat langer speelde, maar na de fijne en goede gesprekken die ik deze zomer heb gevoerd met N.E.C. waren alle twijfels weg en ging ik vol enthousiasme deze uitdaging aan.”

“De afgelopen periode is dit gevoel toch weer bij mij gaan leven en ik heb het niet van me af kunnen zetten. Ik kan en wil alleen voor N.E.C. spelen als ik 100% ben en alles kan geven, want dat verdienen de mensen op kantoor, de supporters, de staf en ook mijn teamgenoten. Ik heb me hier heel goed op mijn plaats gevoeld en wil iedereen bedanken voor de wijze waarop ik opgevangen ben en de wijze waarop de club met mijn situatie is omgegaan.”
Oefenduel Woensdag 6 juli 2022 Sportpark De Gelenberg
DIO'30
19:00
N.E.C.

Stand Eredivisie