Algemeen

Goffertstadion tegen PEC Zwolle niet volledig bezet door maatregelen kabinet 

Goffertstadion tegen PEC Zwolle niet volledig bezet door maatregelen kabinet 

N.E.C. kan haar rentree in de Eredivisie helaas niet afwerken in een uitverkocht Goffertstadion. Het kabinet heeft vandaag besloten de huidige maatregelen tot 1 september te verlengen. Dit betekent dat het stadion voor maximaal 67% gevuld mag zijn, waardoor er geen sprake is van losse kaartverkoop voor publiek en businessclubleden. Alleen seizoenkaarthouders én businessclubleden die in het bezit zijn van een vaste plek en/of loge zullen toegang hebben tot het Goffertstadion op 20 augustus bij de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Algemeen directeur Wilco van Schaik spreekt van een teleurstelling, maar ziet ook de positieve kant voor seizoenkaarthouders en businessrelaties. “Natuurlijk zijn we teleurgesteld door dit besluit. We wilden starten in een uitverkochte Goffert en dat gaat nu niet lukken. Aan de andere kant zijn we blij dat we met 67%, zo’n 8.500 supporters kunnen ontvangen in ons stadion. Dit betekent, met de traditionele no show van 10% vanwege de vakanties die tot 5 september duren in Nijmegen (en die altijd invloed hebben op de eerste wedstrijden), dat we iedereen die een seizoenkaart heeft, zoals het er nu naar uit ziet, kunnen toelaten. Het is een grote financiële tegenvaller dat we nu geen losse kaartverkoop kunnen bieden. Elke eerste wedstrijd hebben we te maken met vakantiegangers die pas in september aansluiten en zodoende de eerste thuiswedstrijd van het seizoen missen. Mede daardoor blijven we binnen de bezettingsnorm in het stadion. Dit gegeven kunnen we herleiden uit onze database. Het blijft natuurlijk jammer dat er zo'n 3.500 plekken onbezet blijven, naast het feit dat dit ons als club omzet kost. Dit is de zoveelste corona-tegenvaller. Uiteraard houden we rekening met meerdere scenario's, maar we hoopten de ellende omtrent corona toch steeds meer achter ons te laten nu een groot deel van Nederland is gevaccineerd."

Perspectief richting september 

Van Schaik kijkt verder naar de tweede thuiswedstrijd tegen Willem II en hoopt dan wel op een volle Goffert. “We hebben met de KNVB gesproken en ook zij kijken met positivisme vooruit, al hebben we geen enkele garantie. In september heeft iedereen de mogelijkheid gehad volledig gevaccineerd te zijn. De besmettingen nemen nu alweer snel af en de ziekenhuisopnames stabiliseren. Het ligt in de lijn der verwachting dat we dan weer kunnen opschalen naar 100% publiek in de stadions. Het kabinet komt 13 augustus aanstaande met een persconferentie, waarin zij de lange termijn zullen schetsen van het coronabeleid in Nederland. Dat is een belangrijke dag voor onder andere het Nederlandse voetbal. Dan moeten we terug kunnen keren naar volledig bezette stadions. Op 12 september, tegen Willem II, hopen we onze supporters dan ook te mogen verwelkomen in een uitverkochte Goffert."   

Eredivisie Vrijdag 17 september 2021 Sparta Stadion
Sparta Rotterdam
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 12
2 Ajax 10
3 FC Utrecht 7
4 Heerenveen 7
5 Willem II 7
6 NEC 7
7 Feyenoord 6
8 SC Cambuur 6
9 Vitesse 6
10 FC Groningen 5