Algemeen

Helmond Sport - N.E.C. in de media

Helmond Sport - N.E.C. in de media

Afgelopen vrijdag heeft N.E.C. zijn grootste uitoverwinning ooit behaald in de Eerste Divisie. In deze doelpuntrijke wedstrijd werd Helmond Sport maar liefst met 0-7 opzijgezet. De doelpunten werden gemaakt door zeven verschillende spelers. In de eerste helft waren Van Eijden, Janga en Bruijn trefzeker en in de tweede helft waren dat Barreto, Tavsan, van Rooij en Baeten. Dit betekende alweer de derde competitieoverwinning op rij voor de Nijmegenaren. Ook werd er de afgelopen weken flink aan het doelsaldo gewerkt. De ploeg van Rogier Meijer maakt de laatste drie wedstrijden in totaal veertien doelpunten. Het nieuwe 3-5-2 systeem blijft dus zijn vruchten afwerpen voor de Nijmegenaren. Dit is wat er na afloop onderwerp van gesprek was in de media: 

ESPN

Allereerst stond aanvoerder Rens van Eijden voor de camera bij ESPN. Allereerst werd de cruciale rode kaart van de Helmonders besproken: “Voor mijn gevoel was het een penalty, maar de scheidsrechter besloot rood te geven voor een doorgebroken speler en hem buiten de zestien te leggen. Achteraf heeft het goed uitgepakt dus ik ben blij met de keuze.” De vrije trap ging daarna op de lat maar in de rebound was van Eijden er als een echte spits bij om de 0-1 te maken. “Ik heb vroeger in de jeugd als spits gespeeld dus ben blij dat ik er nog wat van heb meegekregen.” Verder gaf van Eijden ook nog een assist bij de goal van Jordy Bruijn. Van Eijden kon er wel om glimlachen. “Ja, ze tellen hem als assist dus ben er blij mee.”  

De ploeg van Rogier Meijer had een drukke week met drie competitiewedstrijden snel achter elkaar. Dat maakt de 0-7 tegen de Helmonders extra knap. Van Eijden had er het volgende over te zeggen: “We voelen ons sowieso hartstikke fit. We hebben de afgelopen wedstrijden gewonnen en goed spel laten zien. Het nieuwe systeem met vijf verdedigers achterop heeft gewoon goed uitgepakt en dat hebben we deze wedstrijd doorgetrokken. Ook veel doelpuntenmakers dus dan zie je dat we blij zijn en elkaar ook die bal gunnen. Dan zie je uiteindelijk veel lachende gezichten en is 0-7 een mooie uitslag op vrijdagavond.” 

Al met al kijkt de centrale verdediger tevreden terug op de recordzegen in Helmond: “Ik ben er hartstikke blij mee. Het kan soms nog wel eens zijn dat je in de problemen komt tegen tien man, maar ik denk dat we heel snel de wedstrijd op slot hebben gegooid en ook de score nog goed hebben uitgebouwd. Dit nemen we mee naar Nijmegen en dan hebben we een goed weekend.” 

Verder stond Rogier Meijer ESPN te woord. Hij vertelde na afloop hoe hij de wedstrijd beleefde tegen de Helmonders: “Ik moet zeggen dat, gaandeweg de tweede helft, het wel een veredelde training leek, maar heel knap gedaan natuurlijk. We moeten er ook gebruik van maken. Je speelt op een training ook wel eens elf tegen tien en dan schiet je er geen zeven in dus wat dat betreft hebben we het goed gedaan en geconcentreerd gespeeld.  Al met al dus een compliment voor de jongens.” 

Na de rode kaart viel de vrije trap er ook gelijk in. Dan zou je kunnen zeggen dat het voor Helmond nog bijna onmogelijk wordt om terug te komen van die kap. Meijer zei er het volgende over: “Dat gevoel is op de bank wel anders. Bij ons kan er ook zo maar iets gebeuren waardoor je in die situatie komt. Daarom moet je ook zo snel mogelijk door naar 2-0 en daarna 3-0. Dan heb je wel het gevoel dat het gespeeld is. Uiteindelijk hebben we dan zeven verschillende doelpuntenmakers dus dat is wel mooi.  

Dat er zeven verschillende doelpuntenmakers waren aan de kant van N.E.C. was wel opmerkelijk. “Als je kijkt dat we elkaar de ballen gunnen, uiteindelijk niet alleen maar voor eigen succes gaan en dat iedereen daarin meedoet is natuurlijk prettig voor het gevoel”, besluit de hoofdtrainer. 

Omroep Gelderland 

Ook Édgar Barreto speelde zijn derde wedstrijd binnen een week. Ondanks dat de Paraguayaan al op leeftijd is, blonk hij opnieuw uit in de defensie van N.E.C. Hij stond vrijdagavond voor de camera bij Omroep Gelderland: “Ik voel me goed. We moeten ons focussen dit seizoen, want we moeten nog langer door. Maar als ik nog een jaar door kan, waarom niet? Ik wil het team helpen, dat doe ik graag. Ik voel me fit." 

De routinier was een van de sterkste mensen op het veld aan de kant van N.E.C. "Ja, ik probeer altijd competitief te zijn. Het werd makkelijker toen het elf tegen tien was, maar we speelden ook harstikke goed. We hadden veel balbezit en dat was moeilijk voor de tegenstander." Ook maakte Barreto zijn eerste doelpunt van het seizoen. "Ja, er kwam een corner en die was echt goed. En ik kon hem maken. Daar ben ik heel blij mee." 

Tot slot stond Proper Omroep Gelderland nog te woord. Hij scoorde niet in de 0-7 overwinning, maar speelde wel een hele goede wedstrijd tegen de Helmonders. "Het was natuurlijk ook makkelijker, omdat zij een man minder hadden. Mijn taak is het dan om het spel te verplaatsen. Ik denk dat dat bij vlagen wel aardig ging. Maar 7-0, dat is lekker. Je ziet dat we de afgelopen periode al meer kansen creëren, dat vind ik een positieve ontwikkeling." Er werd tegen Helmond ook een stukje historie geschreven. "Ja, ik hoorde dat het de grootste uitoverwinning ooit is. Vorige keer was tegen Telstar. En nu dus tegen Helmond Sport, dat is leuk." 

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 april 2021 De Toekomst
Jong Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 82
2 Graafschap 73
3 NAC Breda 67
4 Almere 67
5 Go Ahead 65
6 NEC 60
7 FC Volendam 56
8 Roda JC 54
9 Excelsior 42
10 TOP Oss 42