Algemeen

Ilias Bronkhorst eerste aanwinst N.E.C. 

Ilias Bronkhorst eerste aanwinst N.E.C. 

N.E.C. heeft in de persoon van Ilias Bronkhorst haar eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. De multifunctionele verdediger komt over van SC Telstar en tekent voor twee seizoenen met de optie voor een extra jaar.  

De 24-jarige Bronkhorst doorliep de jeugdopleiding van de Koninklijke HFC en maakte in 2018 de overstap naar SC Telstar. De geboren Haarlemmer kwam sindsdien tot 55 officiële duels, waarin hij elf keer scoorde.  

“Niet alleen zijn tien doelpunten dit seizoen, maar vooral de wijze waarop hij scoorde duidde erop dat er aanvallersbloed door zijn aderen stroomt”, reageert technisch directeur Ted van Leeuwen. “Het waren niet alleen doelpunten uit corners en vrije trappen. Ilias beweegt zich als een spits en bewaart de rust aan de bal. Nochtans zien wij hem als een verdediger die op alle vier de posities in de achterhoede uit de voeten kan. Maar zijn scoringsdrift maakt Ilias natuurlijk extra aantrekkelijk. Hij is jong en kan zich technisch en fysiek nog verder ontwikkelen. We zijn heel content met zijn keuze voor N.E.C.” 

“N.E.C. is een club met een rijke historie. De afgelopen week heb ik de club zeer intensief gevolgd, met de wedstrijd van afgelopen zondag als kers op de taart. Uit ervaring weet ik dat de supporters in Nijmegen zeer fanatiek zijn en ik kan niet wachten om in De Goffert te voetballen. Ik ben blij om hier te zijn”, aldus de trots Ilias Bronkhorst.  

Eredivisie Zondag 24 oktober 2021 De Grolsch Veste
FC Twente
12:15
N.E.C.

Stand Eredivisie
6 Vitesse 16
7 FC Twente 15
8 Heerenveen 13
9 AZ 12
10 SC Cambuur 12
11 NEC 11
12 Heracles 10
13 Go Ahead 10
14 Fortuna Sit. 8
15 RKC Waalwijk 7