Algemeen

In de media N.E.C. – Go Ahead Eagles

Zondagmiddag om 12.15 uur stond het duel tussen N.E.C. en Go Ahead Eagles op het programma. Het duel tussen de concurrenten voor de achtste plaats leek lang op een bloedeloos gelijkspel uit te draaien, maar invaller Ibrahim Cissoko stak hier een stokje voor door diep in de blessuretijd de openingstreffer te produceren: 1-0.

ForzaNEC

Na vier wedstrijden mocht Dirk Proper weer in de basis beginnen bij de Nijmegenaren. De middenvelder zag dat zijn ploeg het merendeel van de kansen creëerde, maar deze niet wist te verzilveren. ‘In de eerste helft waren we de betere ploeg en hadden we de grootste kansen. Alleen moeten we ervoor zorgen dat we dat soort kansen afmaken, want we maken het onszelf soms zo verdomd lastig. Maar uiteindelijk is het wel positief dat we veel kansen hebben gecreëerd. Dat blijft de basis om te scoren’, aldus de middenvelder.

De Gelderlander

De drie punten van afgelopen zondag zouden weleens cruciaal kunnen zijn in de strijd om het laatste play-off ticket. Jeugdspeler Ibrahim Cissoko was door het dolle heen nadat hij zich in de blessuretijd tot matchwinner had gekroond: ‘Dit is fantastisch om mee te maken. Ik heb me nog nooit zo euforisch gevoeld. Ik kreeg de bal in de laatste minuut voor mijn voeten en dan is het leven of dood. Dit was een makkelijke kans, dus die moest raak. Gelukkig gebeurde dat. Ik werd helemaal gek. Ik had geen idee hoe ik moest juichen.’

ESPN

Zoals gebruikelijk verscheen aanvoerder Lasse Schöne voor de camera van ESPN om zijn blik over de wedstrijd te werpen: ‘Ik denk dat het geen mooie wedstrijd was voor de neutrale toeschouwer. Er waren veel slordigheden en weinig echt open kansen. Er was ook wel een beetje irritatie hier en daar. Je ziet dat het ergens om gaat, die achtste plek. Als niemand die achtste plek wil pakken, dan pakken wij hem wel, haha.’