Algemeen

Informatie omtrent opzeggingen aflopende contracten

Informatie omtrent opzeggingen aflopende contracten

Met het oog op volgend seizoen en de, onder andere, daaraan verbonden regel dat betaald voetbalorganisaties volgens de CAO voor contractspelers voor 1 april 2021 uitsluitsel dienen te geven over aflopende contracten en het lichten van opties, heeft N.E.C. de afgelopen weken gesprekken gevoerd met de betreffende medewerkers. Hieronder vind je alle informatie omtrent de aflopende contracten.

Momenteel heerst er nog altijd veel onzekerheid bij de club vanwege de gevolgen van het coronavirus. Desondanks is ervoor gekozen om de opties in de aflopende contracten van de technische staf (Rogier Meijer, Stefan Maletic, Marco van Duin en Muslu Nalbantoglu) te lichten. Ook de opties in de contracten van Rens van Eijden, Édgar Barreto en Cas Odenthal zijn gelicht. De overige aflopende contracten zijn formeel opgezegd, al wil dit niet zeggen dat er voor hen geen toekomst is bij N.E.C.

Technisch directeur Ted van Leeuwen over de aflopende contracten: "Momenteel hebben we nog altijd te maken met de financiële gevolgen van de coronacrisis. In combinatie met het feit dat we nu nog niet weten in welke divisie we volgend jaar actief zijn, zorgt dat nog voor veel onduidelijkheid. We hebben daarom besloten de opties in de contracten van de staf en enkele spelers te lichten en tegelijkertijd een aantal contracten van spelers formeel op te zeggen. We gaan de komende periode met iedereen het gesprek aan of er nog een toekomst is bij N.E.C., dus de opzeggingen willen nog allerminst zeggen dat we niet met een speler doorgaan."

De volgende spelers beschikken over een aflopend contract

Mattijs Branderhorst
Norbert Alblas
Job Schuurman
Rickson van Hees
Terry Lartey Sanniez
Javier Vet
Anton Fase
Ayman Sellouf

* De koopoptie in de huurovereenkomsten van Terell Ondaan en Rangelo Janga zijn niet gelicht.

Eredivisie Maandag 6 mei 2024 Van Donge & De Roo Stadion
Excelsior
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 58
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 46
8 Sparta R'dam 43
9 Go Ahead 42
10 Heerenveen 36