Algemeen

Japanse voltreffers brengen N.E.C. voorbij Go Ahead Eagles

Japanse voltreffers brengen N.E.C. voorbij Go Ahead Eagles
N.E.C. heeft woensdagavond afgerekend met Go Ahead Eagles in de achtste finale van het TOTO KNVB Bekertoernooi. Twee voltreffers van Koki Ogawa en Sai van Wermeskerken waren genoeg om de late tegentreffer van de Eagles teniet te doen: 2-1.

De wedstrijd kende een rustige openingsfase, waarin beide ploegen elkaar aftastte. Dit duurde tot de 25e minuut van de wedstrijd, waarbij N.E.C. het startsein gaf van een wedstrijd waarin de Nijmeegse driekleur zou overheersen. De ploeg van Rogier Meijer zette de bezoekers vroeg vast en jaagden als hongerige leeuwen op de bal. Dat kwam tot een hoogtepunt bij de openingstreffer. Bram Nuytinck, Kodai Sano en Dirk Proper gaven niet in een scrimmage niet op en bleven knokken voor de bal, die via de kluts voor de voeten van Koki Ogawa viel. De Japanse spits hoefde niet lang na te denken en schoot de bal onberispelijk binnen in de verre hoek.

Binnenkant paal
Even daarvoor had Magnus Mattsson al een soortgelijk geval, toen de bal via Dirk Proper voor zijn voeten viel binnen het zestienmetergebied. De Deense clubtopscorer was onfortuinlijk, want hij zag de bal via de binnenkant van de paal aan de andere kant over de achterlijn verdwijnen.

Kanonskogel
In de tweede helft was de grootste kans ook voor Mattsson die een-op-een met doelman Jeffrey de Lange werd gezet, maar de Deen krulde de bal langs de verkeerde kant van de paal. In de 73e minuut van de wedstrijd had het thuispubliek wel degelijk reden om van de stoelen te springen, nadat Sai van Wermeskerken op weergaloze wijze volleerde vanaf 25 meter.

In de slotfase kreeg invaller Rober Gonzalez nog een opgelezen mogelijkheid om de voorsprong te vergroten, maar de Spanjaard zag zijn inzet gekeerd worden door De Lange. De slotfase van de wedstrijd werd nog spannend, nadat Go Ahead Eagles via een corner op 2-1 kwam. Centrale verdediger Gerrit Nauber kopte via de lat de aansluitingstreffer binnen achter de jarige Robin Roefs. Echte kansen kregen de bezoekers daarna niet meer, waarna Bas Nijhuis na 94 minuten bekervoetbal voor het laatst op zijn fluit blies en hiermee N.E.C. verzekerde van een plek in de kwartfinale van het bekertoernooi.

De loting voor de volgende ronde van het bekerronde vindt aanstaande zaterdag plaats, waarna de wedstrijden op 6, 7 en 8 februari worden gespeeld. Diezelfde zaterdag speelt N.E.C. alweer de volgende thuiswedstrijd: om 16.30 uur wacht FC Twente in het Goffertstadion.

Scoreverloop
35. 1-0 Ogawa
73. 2-0 Van Wermeskerken
88. 2-1 Nauber

Opstelling N.E.C: Roefs; Van Wermeskerken, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Proper, Mattsson, Hoedemakers (85. Rober); Sano (90. Ross), Ogawa, Hansen (63. Yvandro)
Eredivisie Vrijdag 1 maart 2024 KRAS Stadion
FC Volendam
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
2 Feyenoord 55
3 FC Twente 47
4 AZ 42
5 Ajax 36
6 Go Ahead 34
7 NEC 33
8 FC Utrecht 32
9 Sparta R'dam 29
10 Heerenveen 28
11 PEC Zwolle 27