Algemeen

Jong Ajax - N.E.C. in de media

Jong Ajax - N.E.C. in de media

N.E.C. heeft afgelopen vrijdag een knappe overwinning geboekt in Amsterdam. De uitwedstrijd tegen Jong Ajax eindigde na 90 minuten in een 0-1 overwinning voor de Nijmegenaren. De enige treffer werd in de eerste helft gemaakt door Edgar Barreto. Via een corner van Elayis Tavsan kopte de routinier raak in de verre hoek van het doel. Door de overwinning blijft de ploeg van Rogier Meijer in het spoor van nummer vijf NAC Breda. Volgende week maandag staat er dan ook een belangrijke wedstrijd op het programma aangezien NAC Breda dan op bezoek komt in de Goffert. Als er gewonnen wordt kan N.E.C. het gat verkleinen tot maar één punt. Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Jong Ajax werd er nagepraat in de media. Lees nu wat er na de wedstrijd in de media werd besproken over Jong Ajax – N.E.C.

ESPN 

Als eerste stond vrijdag aanvoerder Cas Odenthal voor de camera bij ESPN. De jonge centrale verdediger was blij met de zakelijke overwinning op Jong Ajax. “Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Ik denk dat we verdedigend heel weinig hebben weggegeven en een mooie goal maken door een kopbal van Edgar. Ik denk als we het wat beter hadden uitgespeeld dat we nog wel meer goals hadden kunnen/moeten maken, maar ik ben blij met de zakelijke zege.” Zoals wel vaker dit seizoen wordt Barreto gevonden uit een hoekschop. “We proberen Edgar altijd op te zoeken bij corners, zodat hij de ballen kan verlengen. Hij maakt het ook heel knap af, want het was zeker geen makkelijke bal”, aldus Odenthal. De ploeg van Rogier Meijer controleerde gedurende de hele wedstrijd het spel, maar had het wel wat moeilijker aan het begin van de tweede helft. “Begin tweede helft hadden we even een lastige fase, maar we hebben daarna een aantal kleine omzettingen gedaan om de grip terug te krijgen op de wedstrijd. Dat pakte uiteindelijk goed uit, waardoor we verder niet veel meer hebben weggegeven.” De overwinning van de Nijmegenaren was extra mooi aangezien ze nog nooit op de Toekomst hadden gewonnen. “Ik zei het al tegen mij teamgenoten in de bus inderdaad. Natuurlijk mooi dat we hier eindelijk een keer gewonnen hebben, want dat maakt het nog iets mooier.”  

Ook hoofdtrainer Rogier Meijer verscheen nog even voor de camera na de gewonnen wedstrijd op de Amsterdammers. Ook hij was zeer tevreden met het spel van zijn ploeg. “Ik denk dat we een volwassen overwinning hebben geboekt vandaag, waarin we weinig kansen hebben weggegeven. We hebben in de eerste helft geprobeerd Ajax meteen onder druk te zetten. Dat ging ook vrij redelijk, waardoor we ook een aantal ballen veroverden, maar we waren daarin wel nog wat slordig in de eindfase. In de eerste fase na rust hadden we het even wat moeilijker, maar na wat omzettingen kregen we weer wat meer grip op de wedstrijd. Ik denk dat we uiteindelijk onszelf wat meer moeten belonen in de eindfase. Ik denk dat er zoveel ruimte lag dat je op dat moment je keuzes wel wat beter moet maken en iets rustiger aan de bal moet zijn, waardoor je het dan naar 3-0 kan uitspelen. Vooral omdat zij veel combineren rondom de zestien, wat altijd gevaarlijk is. Gelukkig hebben ze geen grote kansen kunnen creëren en hebben we hier een zakelijke overwinning kunnen pakken.” Door de overwinning op Jong Ajax en de dikke nederlaag van Roda JC is de play-offs zo goed als zeker binnen. Ook Meijer durft dat nu uit te spreken. “Het moet nu wel heel gek lopen mochten we de play-offs niet halen. We staan nu negen punten voor op Roda en hebben ook een beter doelgemiddelde.” Komende wedstrijd komt de ploeg van Meijer nog wel een aantal concurrenten tegen. “Ja, komende wedstrijden spelen we nog tegen NAC en Go Ahead Eagles die ook in dat rijtje van de play-offs zitten. Maar goed, wij willen gewoon de wedstrijden winnen en kijken of we nog bij de bovenste drie kunnen eindigden zodat we thuisvoordeel hebben in de play-offs", aldus Meijer. 

De Gelderlander 

Bij de Gelderlander stond matchwinner Edgar Barreto. De laatste tijd heeft Barreto een aantal keer gescoord met het hoofd. De centrale verdediger wijdde na de wedstrijd uit over zijn tactiek: “Het heeft allemaal te maken met positie kiezen voor het doel. Ik ben niet de grootste dus ik moet zoeken waar de bal valt. Dat moet ik ook op gevoel doen.” Vorige week was Barreto ook al de matchwinnaar met een kopbal en eerder dit seizoen kopte hij ook al raak tegen Helmond Sport. “Ik ben blij met mijn doelpunten, maar vooral met de overwinningen op Jong Ajax en Jong AZ én dat we nu zo goed als zeker zijn van de play-offs.” Na afloop prees hij ook zijn ploeggenoten: “De top 5 was ons doel voor het seizoen, dat klopt. Maar we hebben het op een paar teleurstellende wedstrijden na goed gedaan. Zo vond ik de veerkracht tegen Jong AZ fantastisch. Tegen Jong Ajax hebben we als team gespeeld, goed samengewerkt en veel gelopen.” Toch blijft de routinier nuchter: “We zijn blij met het halen van de play-offs, maar er is geen tijd voor feest. We moeten ons nu focussen op de laatste drie competitieduels.”   

 

Keuken Kampioen Divisie Woensdag 12 mei 2021 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Dordrecht

Stand Keuken Kampioen Divisie
2 Graafschap 76
3 Go Ahead 74
4 Almere 74
5 NAC Breda 73
6 FC Volendam 63
7 NEC 63
8 Roda JC 57
9 Excelsior 48
10 Helmond Sp. 44
11 TOP Oss 44