Algemeen

Jong AZ - N.E.C. in de media

Jong AZ - N.E.C. in de media

Nadat de ploeg van Rogier Meijer twee keer achter elkaar niet verder wist te komen dan een gelijkspel, wist het gisteren weer te winnen. Jong AZ werd verslagen in de uitwedstrijd op maandagavond. Al snel opende Ayman Sellouf de score door op mooie wijze de bal tegen de touwen te jagen. Vervolgens kopte Elayis Tavsan raak uit een voorzet van linksback El Karouani, die maar weer eens opkwam via de linkerflank. Uiteindelijk was het nog een keer Tavsan die, uit een rebound, de 0-3 binnenschoot. Lees hier wat er in de media geschreven werd over de overwinning. 

FOX Sports 

Om te beginnen kijken we naar het interview dat de trainer heeft afgelegd bij FOX Sports. “Ik heb genoten van heel het team”, opent Rogier Meijer. “We waren gedisciplineerd in het verdedigen, maar ook aan de bal waren we goed. Dat resulteerde in een paar mooie doelpunten en goede kansen, dus in beide facetten heb ik ervan genoten”, vervolgt de tevreden oefenmeester. Hij is zeer te spreken over de prestatie van zijn spelers: “Ze hebben er veel moeite in gestopt. Het zag er misschien makkelijk uit, maar dat is het natuurlijk nooit. Het was ook fijn dat die bal van Ayman Sellouf er zo in krult in het begin, daardoor moesten zij iets meer komen en daar hebben we goed gebruik van gemaakt.” Het zijn drie belangrijke punten die N.E.C. bij mag schrijven. “Ja, we hebben natuurlijk flink gebaald van die gelijke spelen. Daar lieten we kansen liggen om al aan te haken bij de top. Daarom is het goed dat we vandaag winnen, op de stand natuurlijk, maar ook mentaal”, sluit de strateeg af. 

Naast de trainer, werd ook aanvoerder Rens van Eijden voor de camera van FOX Sports gevraagd naar zijn mening over de wedstrijd. Uiteraard was hij tevreden over het verloop van de wedstrijd: “We hebben vandaag drie belangrijke punten gepakt. Jong AZ had op papier natuurlijk een sterke opstelling, maar wij hadden natuurlijk ook wat recht te zetten na die twee gelijke spelen.” De aanvoerder was dan ook tevreden met het spel van zijn ploeg: “Vandaag hebben we de ruimte goed benut en veel kansen gecreëerd. Ik denk dat we er nog wel wat meer hadden mogen maken, maar ik ben blij met de drie punten. Het was een goede teamprestatie, dus ik denk dat de terugreis wel weer wat leuker zal zijn.”

De man van de 1-0, Ayman Sellouf, stond eveneens FOX Sports te woord. De doelpuntenmaker uitte zijn blijdschap door middel van een dansje samen met Souffian El Karouani. “Ja, dat waren we eigenlijk al weken van plan, maar het kwam er nog niet van. Het komt van een Engelse YouTuber af. Mason Mount van Chelsea heeft het ook gedaan, maar hij deed het wat beter. Ik kan eigenlijk helemaal niet dansen", lachte de aanvaller. Ayman Sellouf kreeg deze wedstrijd de voorkeur boven Joep van der Sluijs en wilde zijn kans pakken deze keer: “Ik heb geprobeerd mijn eigen spel te spelen nu ik er eindelijk weer in stond. Ik kijk ook nooit naar de tegenstander, we moeten geloven in onze eigen kracht.” 

Keuken Kampioen Divisie Maandag 25 januari 2021 Jan Louwers Stadion
FC Eindhoven
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 47
2 Almere 47
3 Graafschap 41
4 NAC Breda 37
5 Go Ahead 35
6 NEC 35
7 FC Volendam 34
8 Telstar 31
9 FC Eindhoven 27
10 Roda JC 26