Algemeen

Jong FC Utrecht - N.E.C. in de media

Jong FC Utrecht - N.E.C. in de media

Afgelopen vrijdagavond wist N.E.C. weer een overtuigende overwinning te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. Op trainingscomplex Zoudenbalch werd Jong FC Utrecht met 1-4 verslagen. Na een gelijkwaardige eerste helft, wisten de Nijmegenaren in de tweede helft het verschil te maken door de ruststand van 1-1 om te zetten naar een 1-4 winst. Lees hier wat er in de media over de wedstrijd werd gezegd.

FOX Sports

Zoals na elke wedstrijd sprak Rogier Meijer met FOX Sports. Hij was na afloop van de wedstrijd kritisch op zijn ploeg: ‘'Ik vond ons te slordig, vooral de eerste helft. Ook tegen tien man gaven we nog kansen weg, dus daar was ik niet tevreden over. In de rust hebben we gekeken naar wat we beter konden doen." Natuurlijk was de oefenmeester ook tevreden over grote gedeeltes van de wedstrijd: ‘'We hadden het aardig voor elkaar met onze backs vandaag. Die kwamen hoog aan de bal en kunnen goed meevoetballen, mooi dat ze allebei scoorden vandaag.’' Ook kijkt Meijer positief naar zijn nieuwe aanwinst, Terell Ondaan. ‘'Hij heeft drang naar voren, snelheid en ervaring en je ziet dat terug op het veld. Hij is een goede toevoeging voor ons."

N.E.C.'s nieuwste aanwinst, Terell Ondaan, sprak na afloop van de wedstrijd eveneens met FOX Sports. ‘'Ik ben hier gekomen met het idee dat ik voor ervaring kan zorgen tussen veel jonge spelers, maar ik ben verrast hoe goed ze zijn, vooral voetballend. Ze moeten zich natuurlijk nog door ontwikkelen, maar ze doen het goed", begint Ondaan, die deze wedstrijd op de bank begon. ‘'Ze hebben de vorige wedstrijd met 6-0 gewonnen, dan moet ik gewoon zitten en afwachten. Ik vond het niet raar dat ik op de bank begon", zegt hij over zijn reserverol. ‘'Ik werd er bij 1-1 in gebracht voor doelpunten. Misschien had ik er wel twee of drie moeten maken, maar ik blij met mijn goal en mijn debuut vandaag", kijkt de snelle aanvaller positief terug op zijn eerste wedstrijd in het shirt van N.E.C.

Omroep Gelderland

Ook Souffian El Karouani stond de media te woord en deed dat bij Omroep Gelderland. ‘'We hebben de wedstrijd volwassen aangepakt tegen tien man, rustig uitgespeeld en zijn niet meteen driftig op zoek gegaan naar de goals. Uiteindelijk werden we beloond en vliegen de ballen erin", zegt de linksback tevreden. Zelf was hij goed voor opnieuw een goal en een assist op de andere back, Bart van Rooij. ‘'Dat is mooi toch? Ik dacht meteen aan Liverpool, daar zie je ook vaak goed samenspel tussen de links- en rechtsback", zegt El Karouani lachend. Door deze overwinning staat N.E.C. nu op een goede vijfde plaats. ‘'We zijn er nog lang niet natuurlijk, we moeten nog veel wedstrijden spelen en we willen graag zoveel mogelijk wedstrijden winnen", zegt hij tevreden.

De Gelderlander

De andere jonge back, Bart van Rooij, sprak met De Gelderlander over de wedstrijd, waarin hij dus trefzeker was. ‘'Mijn eerste goal in het betaalde voetbal, werd ook wel een keer tijd na dertig duels hè", zegt de vleugelverdediger met een lach op zijn gezicht. ‘'Na die rode kaart van Jong FC Utrecht kregen we het wel even moeilijk, maar in de tweede helft ging het veel beter", zegt Van Rooij over het spelbeeld. In die tweede helft kon Van Rooij veel opkomen en mee aanvallen: ‘'Elayis heeft een vrije rol en als hij naar binnen komt, is de rechterkant voor mij. Dat werkt uitstekend." N.E.C. liet het tiental van Jong FC Utrecht in de tweede helft geen moment met rust. ‘'Die gretigheid van ons is typisch voor dit seizoen. De ervaren jongens nemen de jonkies daarin mee", concludeert de rechtsback.

Eredivisie Zaterdag 14 augustus 2021 Johan Cruijff Arena
Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Eredivisie