NIEUWS

Jong N.E.C.'er Shanon Carmelia na twee jaar weg bij N.E.C.

datum icoon 28-03-2010
readtime icoon 2 min leestijd
Shanon Carmelia krijgt geen nieuw contract bij NEC. De Antilliaan, spelend voor Jong N.E.C., is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in Nijmegen.

Shanon Carmelia

Carmelia, die vorige week zijn 21e verjaardag vierde, staat te boek als het grootste talent van de Nederlandse Antillen. De middenvelder, in Nijmegen omgeturnd tot verdediger, kwam ruim anderhalf jaar geleden in navolging van de sponsorovereenkomst van N.E.C. met de Antilliaanse investeerder Gregory Elias naar Nederland.

„Toen ik hierheen kwam, had ik me ingeprent: ik ga slagen bij N.E.C., hoe dan ook. Daar wilde ik alles voor doen", zegt Carmelia. "Het doet me pijn te horen dat ik weg moet. Maar dit hoort erbij, hè. Dat is profvoetbal. Ik moet over naar plan B."

De van Curaçao afkomstige voetballer hoopt in Nederland verder te kunnen als voetballer. „N.E.C. wil me wel helpen een nieuwe club te vinden, in de eerste divisie misschien. Mijn zaakwaarnemer Robert Postma is druk op zoek."

Behalve Carmelia neemt N.E.C. na dit seizoen ook afscheid van de Antilliaanse jeugdspelers Ryadh Monte (spelend in de A1) en Sicni Meulens (B1).

Uit: De Gelderlander