Algemeen

Leen Looyen bondscoach van de Nederlandse Antillen

De Nederlands Antilliaanse Voetbal Unie (NAVU) heeft in de persoon van Leen Looyen zijn nieuwe bondscoach gevonden. Namens de NAVU voerde de heer Michael Elias, directeur bij het trustbedrijf Ant/Amaco in Amsterdam, de onderhandelingen met Leen Looyen. Looyen, oud-trainer van N.E.C, FC Groningen, RKC Waalwijk, Willem II, Vitesse, NAC Breda en het Zwitserse St. Gallen, is momenteel ook als Hoofd Scouting aan N.E.C. verbonden en zal op parttime basis aan de slag gaan.

"Als technisch directeur/trainer-coach van de NAVU zal ik het team in de kwalificatiewedstrijd tegen Nicaragua leiden," aldus de heer Looyen. Bij winst tegen het land uit Centraal-Amerika zullen we het met de Antillen op moeten nemen tegen Haïti." De samenwerking geldt in eerste instantie voor deze wedstrijden die in de periode februari tot en met juni 2008 gespeeld zullen worden.

De NAVU is van mening dat met het huidig potentieel aan spelers die in Nederland (in Ere- en Eerste divisie), de Nederlandse Antillen en in het buitenland spelen, een sterk internationaal concurrerend team samengesteld kan worden.


Leen Looyen

Eredivisie Maandag 6 mei 2024 Van Donge & De Roo Stadion
Excelsior
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 58
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 46
8 Sparta R'dam 43
9 Go Ahead 42
10 Heerenveen 36