Algemeen

Magnus Mattsson: ‘De fantastische support blijft me verbazen’

Magnus Mattsson: ‘De fantastische support blijft me verbazen’

N.E.C. won zaterdagavond onder toeziend oog van 620 meegereisde Nijmegenaren met 1-3 bij Fortuna Sittard en dat beviel Magnus Mattsson wel. De aanvallende middenvelder genoot van zijn eigen team en van de wisselwerking met de fans.

Jonathan Okita was de grote man aan N.E.C.-zijde met een goal en twee assists, maar ook Mattsson was één van de uitblinkers. Hij was bij vlagen ongrijpbaar voor de Fortuna-defensie en was constant aanspeelbaar in de ruimte tussen de verdediging en het middenveld van de Limburgers. “We wisten dat daar de mogelijkheden lagen en het lukte me best goed om daar vaak in balbezit te komen”, zegt de bescheiden Deen na afloop van de wedstrijd. “Fijn dat het goed werkte. We waren sowieso negentig minuten de betere partij. Tot en met de laatste minuten bleven we rennen en gaan, dus dit is een echte teamoverwinning.”

De aanvallende middenvelder erkende dat het luide uitvak de opgave voor N.E.C. in Sittard een stuk eenvoudiger maakte. Hij begint te lachen als het onderwerp ter sprake komt. “De fantastische support blijft me echt verbazen. Het gaat hier echt heel anders dan in Denemarken en de fancultuur hier spreekt mij enorm aan. Ik heb van de mensen op kantoor begrepen dat bijna alle wedstrijden al uitverkocht zijn. Daar doe je het voor als voetballer, dat is echt heel erg mooi. Vandaag ook met al die mensen die de reis naar Sittard hebben ondernomen. Ik wil dat ze weten hoe zeer ons dat motiveert en vertrouwen geeft.”

Het ideale moment om de fans terug te betalen voor de steun is op zondag 17 oktober. Dan komt Vitesse op bezoek in een ongetwijfeld kolkend Goffertstadion. Het uitvak toonde na de zege op Fortuna al een aantal spandoeken waarop duidelijk werd gemaakt dat dat treffen gewonnen moet worden. “Zij zijn er altijd voor ons, dus wij willen die wedstrijd zeker voor ze winnen”, zegt Mattsson. “Mij is verteld hoe belangrijk de derby is voor onze fans en dus moeten we ze iets terug gaan geven. Ik kan beloven dat we gaan strijden en 110 procent gaan geven om ze te verslaan. Het zou geweldig zijn als we de drie punten kunnen vieren met een uitverkocht stadion!”

Eredivisie Zondag 24 oktober 2021 De Grolsch Veste
FC Twente
12:15
N.E.C.

Stand Eredivisie
6 Vitesse 16
7 FC Twente 15
8 Heerenveen 13
9 AZ 12
10 SC Cambuur 12
11 NEC 11
12 Heracles 10
13 Go Ahead 10
14 Fortuna Sit. 8
15 RKC Waalwijk 7