Algemeen

MVV - N.E.C. in de media

MVV - N.E.C. in de media

Vrijdagavond reisde N.E.C. naar de hoofdstad van Limburg af voor het treffen met MVV. De gastheren speelde defensief voetbal, waar de Nijmegenaren vooral in de eerste helft mee stoeiden. De tweede helft was N.E.C. de betere, maar dat werd niet uitegdrukt in doelpunten. Na afloop was het arbitrale moment in de slotfase voer voor gesprek. Een schot van Zian Flemming stuiterde via de lat terug het veld in, maar de scheidsrechter en consorten hadden dat niet gezien. Teleurgesteld moest N.E.C. het doen met één punt, waar het recht had op de volle buit. Dit is wat de media erover schreven.

Omroep Gelderland

Een teleurgestelde François Gesthuizen gaf zijn analyse over het gelijke spel voor de camera’s van Omroep Gelderland na afloop.

"Wij zitten er vrij ver vanaf, maar ik had het gevoel dat de bal over de lijn stuiterde. Door zo'n beslissing speel je gelijk. Máár, we moeten ook de hand in eigen boezem steken”, vertelde Gesthuizen. “We hadden hier gewoon kunnen en moeten winnen. Speltechnisch en tactisch was het prima, alleen in de laatste fase moet er meer power in ons spel komen. De voorwaartsen moeten meer kunnen brengen." Ondanks dat N.E.C. de bovenliggende partij was, konden de Nijmegenaren dat niet uitdrukken in doelpunten. "We hadden extreem veel de bal, maar we hadden de kansen moeten maken."

MVV liet zich ver terugzakken, waardoor de ruimtes klein werden om voetballend doorheen te breken. Toch lukte N.E.C. het een aantal keer om gevaarlijk te worden, maar miste op ieder moment de scherpte en een beetje het geluk. "We hebben de hele week getraind op afronden, veel aanwijzingen gegeven aan de jongens. We hebben niet slecht gespeeld en zeker in de laatste twintig minuten ontzettend veel kansen gecreëerd. Alleen daar waar het om gaat, doelpunten maken, daar ontbrak het vandaag aan. Dat is zonde.”

De Gelderlander

Een dag later besprak dagblad De Gelderlander na de training de wedstrijd na met Zian Flemming, die nog altijd ietwat onthutst was door het arbitrale moment.

“Vier minuten voor tijd. Ik raak ‘m vol. Via de onderkant van de lat stuitert die bal achter de doellijn. Bijna een halve meter. Ik wist het zeker. Doelpunt! Zo kort voor het einde. Die wedstrijd hadden we anders denk ik gewonnen. Hij zei niets. Keek me niet eens aan. Alleen maar langs me heen. Het volgende moment stond die scheidsrechter bij me met een gele kaart in zijn hand.’’

Na de wedstrijd was het voor Flemming moeilijk om niet met het moment bezig te zijn. Hij werd bestookt met foto’s en video’s, waarop te zien was hoe de bal de lijn had gepasseerd. “Er waren ook filmpjes bij waarop je de korrels ziet opspatten. Duidelijk achter de lijn”, voegde hij er schouderophalend aan toe.

Keuken Kampioen Divisie Maandag 9 maart 2020 Trainingscomplex Zoudenbalch
Jong FC Utrecht
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Jong Ajax 54
4 Volendam 52
5 Go Ahead 48
6 NAC Breda 47
7 Excelsior 44
8 NEC 42
9 Almere City 41
10 FC Den Bosch 41
11 Telstar 41
12 Jong Utrecht 38