Algemeen

N.E.C verbetert vermogenspositie door aandelentransactie

N.E.C verbetert vermogenspositie door aandelentransactie
N.E.C. heeft eind december 2011 een oude lening van Goffert Spelers BV aan N.E.C. BV ter waarde van ca. € 3,9 mio omgezet in cumulatief preferente aandelen van N.E.C. Holding BV. Goffert Spelers BV heeft daarmee een belang van iets minder dan 20% in N.E.C. Holding BV gekregen.

Voor de club levert deze aandelentransactie geen cash geld op, maar wel een aanzienlijke verbetering van de vermogenspositie. N.E.C. hoopt door deze transactie, bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers, voor het eerst in lange tijd een positief eigen vermogen te kunnen presenteren.

Als aandeelhouder van N.E.C. Holding BV krijgt Goffert Spelers BV twee posities in het bestuur van de Stichting Administratie Kantoor N.E.C. Holding BV (STAK) en twee posities in de Raad van Commissarissen van N.E.C. Holding BV (RvC). Het bestuur van de STAK vervult als het ware de rol van aandeelhoudersvergadering binnen N.E.C. en de RvC is het toezichthoudende orgaan binnen de club en op de directie van N.E.C.

Het bestuur van de STAK bestaat uit voorzitter Theo Camps en de leden Heino van Essen, Hans van Delft, Sije Visser en Ton van Gaalen. Van Gaalen is toegetreden tot het bestuur van de STAK namens Goffert Spelers BV. De RvC bestaat uit voorzitter Jan van Teeffelen en de leden Maudie Derks (commercie), Johan van Kastel (operations, accommodatie en veiligheid), Bas Wolberink (financiën) en Edo Ophof (technische zaken). Wolberink en Ophof genieten het bijzonder vertrouwen van aandeelhouder Goffert Spelers BV.

In de loop van 2012 zal nader worden bekeken of er nog meer aandelen van de club zullen worden verkocht, bijvoorbeeld door een supportersaandeel uit te kunnen brengen.

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36