Algemeen

N.E.C. blikt terug op geslaagde laatste training in aanloop naar Gelderse derby

N.E.C. blikt terug op geslaagde laatste training in aanloop naar Gelderse derby

De selectie en staf van N.E.C. hebben vanochtend in het bijzijn van ruim 1.000 supporters de laatste training in aanloop naar de Gelderse derby afgewerkt. Morgenmiddag om 12.15 uur luidt het startsignaal van de wedstrijd Vitesse – N.E.C. in het GelreDome.

Bij het betreden van het trainingsveld werd de selectie van trainer Rogier Meijer begroet met een immens spandoek. Het honderd meter lange spandoek met de tekst ‘Weer trekken wij ten strijde’, gecreëerd door supportersgroep Legio Noviomagum, was de boodschap die de supporters de Nijmegenaren meegaven. In een gemoedelijke sfeer werd de training onder luid applaus beëindigd.

Club betreurt misleidende berichtgeving

N.E.C. betreurt dan ook de misleidende berichtgeving van Omroep Gelderland. De omroep legt in haar berichtgeving de focus op negatieve kreten. De training stond echter bol van de positieve support en de steun van de vele aanwezige fans deed de kortstondige negatieve kreet dan ook snel verstommen. De derby wordt vanwege dergelijke berichtgeving extra op scherp gezet en N.E.C. vindt dat bedenkelijk en journalistiek onwaardig. Iedereen heeft een verantwoordelijkheid richting een nieuwe derby. Wij als clubs en supporters, maar ook de media. Lokale media, waaronder Omroep Gelderland, specifiek.

N.E.C. wil haar supporters bedanken voor de steun en is blij met de samenwerking met de gemeente Nijmegen en de politie, die de organisatie van deze training mogelijk maakte.

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36