Wedstrijdverslag

N.E.C. boekt in slotminuten 1-2 overwinning op Alverna

Vrijdagavond stond alweer de derde oefenwedstrijd op het programma voor Jack de Gier en zijn mannen. Na een 0-7 overwinning op SC NEC en een doelpuntloos gelijkspel tegen Al-Gharafa, vormde nu het Wijchense Alverna de tegenstander. Lang leek de wedstrijd in 1-1 te eindigen, maar in de slotminuten besliste Robin Buwalda het duel in het voordeel van N.E.C.

Bij N.E.C. mochten kersverse aankopen Tom Overtoom en Terry Lartey Sanniez in de basis beginnen en werd de spitspositie bekleed door Sven Braken, die al heel vroeg in de wedstrijd een vrije schietkans kreeg. De aanvaller mikte echter net niet nauwkeurig genoeg en zag zijn poging langs de verkeerde kant van de paal gaan. Vervolgens was de grootste kans voor de thuisploeg, maar Jens Arnouds liet de bal lopen met het idee dat een medespeler achter hem nóg beter gepositioneerd zou staan. Dat bleek niet het geval en zodoende ontsnapte N.E.C. aan een achterstand.

Ruim twintig minuten waren de ploegen onderweg toen er verandering kwam in de 0-0 die tot dan toe op het scorebord stond: Nadat Ragnar Oratmangoen uit een afgeslagen corner met een fraaie poging de verre hoek zocht en miste, was het even later aan de andere kant wel raak uit een hoekschop: centrale verdediger knikte Jari van Ginkel namens Alverna raak en tekende zo voor de 1-0. Dit leek lange tijd ook de ruststand te worden, ware het niet dat Tom van Overtoom zich vlak voor het rustsignaal over een vrije trap ontfermde en op sublieme wijze de gelijkmaker tegen de touwen schoot. Sterker nog, N.E.C. kwam voor de rust nog bijna op voorsprong, maar in korte tijd raakte eerst Achahbar het aluminium met een afstandspoging en vervolgens stuitte Ole Romeny op Robert Zaalman, de doelman van Alverna.

Net als drie dagen eerder stuurde N.E.C. ook vanavond een vrijwel volledig nieuw elftal het veld in voor de tweede helft. Bijna wierp dat direct zijn vruchten af, maar Lance Duijvestijn miste van dichtbij een uitgelezen mogelijkheid op de 1-2. Luttele minuten later leek een poging van diezelfde Duijvestijn wél succesvol te zijn, maar zijn lob spatte uiteen op de lat. Vervolgens duurde het tot de 70e minuut voordat N.E.C. weer gevaar wist te stichten, ditmaal via Dani Theunissen, maar de vleugelaanvaller schoot op de vuisten van Zaalman.

In het laatste kwartier voerde N.E.C. nog altijd wel de boventoon, maar wederom toonde doelman Zaalman zich een sta-in-de-weg voor de Nijmegenaren. Althans, tot de slotminuten van de wedstrijd: Op een kopbal van Robin Buwalda, die de tweede helft in actie kwam, bleef de goalie het antwoord schuldig. De treffer bleek genoeg voor een moeizame 1-2 zege van N.E.C., dat zo haar derde oefenwedstrijd alsnog winnend wist af te sluiten.

Op donderdag 19 juli wacht voor N.E.C. het volgende oefenduel van de voorbereiding. Om 20.00 zal dan het Helders Elftal de tegenstander zijn.