Algemeen

N.E.C. completeert technische staf; Van Duin en Maletic tekenen contract

N.E.C. completeert technische staf; Van Duin en Maletic tekenen contract

N.E.C. heeft haar technische staf voor het komende seizoen rond. De vacatures van keeperstrainer en assistent-trainer worden ingevuld door Marco van Duin en Stefan Maletic. Van Duin neemt hierbij de functie over van Gábor Babos, die in een eerder stadium naar NAC Breda vertrok. Maletic neemt, samen met Ron de Groot, de rol van assistent-trainer voor zijn rekening. Van Duin en Maletic tekenen beide voor één seizoen.

Marco van Duin is een oude bekende in Nijmegen. De 33-jarige voormalig doelman was eerder over twee periodes actief als doelman bij N.E.C. en was tevens in zijn tweede periode in Nijmeegse dienst al keeperstrainer bij de Voetbalacademie. Gedurende zijn loopbaan kwam Van Duin uit voor Ajax, HFC Haarlem, FC Volendam, N.E.C., Sparta Rotterdam, Almere City FC, waarna hij afgelopen zomer bij FC Groningen een punt achter zijn carrière zette. Van Duin gaat zich nu richten op zijn trainerscarrière, waar N.E.C. zijn eerste club is als senior keeperstrainer. 

Algemeen directeur Wilco van Schaik over het aantrekken van Van Duin: ‘’We zijn de afgelopen periode met twee kandidaten voor de functie van keeperstrainer in gesprek geweest. Eén van die kandidaten gaf aan niet verder te willen, dus was de keuze voor ons makkelijk en snel gemaakt. Marco heeft het karakter en de mentaliteit die we nodig hebben binnen deze selectie. Hij kan terugkijken op een lange carrière als doelman en heeft hierbij verschillende rollen bekleed bij diverse clubs. Marco was bij meerdere clubs in beeld, maar zijn voorkeur ging uit naar N.E.C. Wij kijken uit naar een nieuwe en succesvolle samenwerking.’’

Stefan Maletic is een 33-jarige oud-voetballer. Gedurende zijn carrière kwam de voormalig verdediger uit voor onder andere BK Frem, TOP Oss, Celik Zenica, Stuttgarter Kickers, Achilles’29 en Burton Albion. Na zijn actieve loopbaan startte hij zijn trainerscarrière bij De Graafschap om daarna de overstap te maken naar de academie van PSV. Hier was hij het afgelopen seizoen werkzaam. Met zijn overstap naar N.E.C. begint Maletic aan zijn eerste klus op het een na hoogste niveau binnen het betaalde voetbal. 

‘’Het hedendaagse voetbal vraagt veel van een hoofdtrainer met een selectie van minimaal 24 spelers en een trainersstaf van zo’n tien personen. Met Ron de Groot hebben we een uitstekende assistent gevonden met veel ervaring. Stefan is een man met ervaring vanuit talentontwikkeling en begeleiding en heeft daarnaast een enorme drive om elke dag het beste uit zichzelf en de groep te halen. Dat is zijn kracht. We hebben een jonge spelersgroep die behoefte heeft aan de begeleiding die Stefan kan bieden, zowel binnen als buiten het veld. Als je een topsportklimaat, en daarbij een dito houding, eist van iedereen moeten de omstandigheden daar ook naar zijn. Vandaar dat we blij zijn dat we Stefan en Marco aan onze selectie kunnen toevoegen’’, aldus Wilco van Schaik.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38