Algemeen

N.E.C. - De Graafschap in de media

N.E.C. - De Graafschap in de media

N.E.C. heeft zondag de thuiswedstrijd tegen De Graafschap verloren. Na rust waren Daryl van Mieghem en Ted van de Pavert beide trefzeker voor de Superboeren. Elayis Tavsan deed wel nog wat terug vlak voor tijd met een mooi doelpunt in de verre hoek, maar het was uiteindelijk te weinig voor een gelijkspel. Een positief punt aan de wedstrijd was de aanwezigheid van publiek voor het eerst in lange tijd. Er kwamen uiteindelijk in totaal 1153 supporters naar het stadion. Natuurlijk was er veel media-aandacht voor de testwedstrijd. Lees hier wat er na afloop in de media werd besproken. 

ESPN 

Als eerste stond Rogier Meijer voor de camera bij ESPN. “Ik denk dat voordat De Graafschap de goals maakte in de tweede helft dat het wel een gelijkopgaande wedstrijd was. Zij hadden hierin wel meer de bal, maar we hebben ook weinig kansen weggegeven. Dit geeft dus wel een zuur gevoel”, aldus de hoofdcoach. Meijer weidde zich verder uit over de gecreëerde kansen tijdens de wedstrijd: “We hebben niet genoeg kansen gecreëerd deze wedstrijd, maar dat is ook lastig tegen deze ploeg met vijf verdedigers die ook beschikken over veel fysieke kracht. Ik denk wel dat we er in de eerste helft een paar keer goed uitkwamen en volgens mij werd er ook wel twee of drie keer redelijk aan de noodrem getrokken. Dit zijn natuurlijk dingen waar je ook op hoopt als trainer. Na rust waren we wat minder, maar wel een goede bal van Tavsan op de lat. Dat zijn wel een paar momenten en uiteindelijk komen we ook een paar keer in de eindfase met voorzetten, maar die waren gewoon niet goed.” N.E.C. heeft deze week beide wedstrijden verloren van sterke ploegen. “Ja iedere nederlaag is een tikkie en uiteindelijk denk ik dat je twee wedstrijden hebt gespeeld waarin je gelijkwaardig bent en die je ook niet hoeft te verliezen, maar wel hebt verloren. Uiteindelijk zie je ook de fysieke kwaliteiten van De Graafschap ten opzichte van ons en dat is wel een verschil”, aldus Rogier Meijer. Tot slot werd de langverwachte aanwezigheid van het publiek besproken: “Natuurlijk mooi dat ze er weer waren. Er heerste een goede sfeer en ze gaven goede steun. Het is lekker dat ze er weer zijn en dat geeft een andere dimensie aan het voetbal wat dat betreft, dus dat is positief.” In de tweede helft Kon N.E.C. ook weer naar het eigen publiek toe voetballen. “Op het laatst merk je dat het publiek wel nog even kon helpen en konden we ook druk ontwikkelen, maar gingen we niet goed om met de situatie, vrije trappen en cornerballen. Het helpt natuurlijk wel en het is lekker dat die mensen er weer zijn, want uiteindelijk speel je ook voetbal voor het publiek”, aldus de hoofdtrainer. 

Verder stond doelpuntenmaker Elayis Tavsan voor de camera. Allereerst vertelde hij over zijn goal: “Het was wel een mooie goal. Ik ging diep, kreeg de bal van Cas (Odenthal), tik die bal naar binnen en probeer zo snel mogelijk de bal in de verre hoek te krullen, wat ook mooi gelukt is.” Ook Tavsan werd gevraagd over zijn gevoel bij het publiek: “Het geeft direct een hele andere sfeer in het stadion en dat merk je meteen. Het is mooi dat de supporters er weer bijzijn in het stadion.” Uiteindelijk was het niet genoeg voor de winst en Tavsan gaf aan waarom: “Ik denk dat we het vooral voetballend heel lastig hadden. Ze zijn een fysieke ploeg die ons onder druk zetten en dan hebben we gewoon moeite om de vrije man te vinden en vooruit te voetballen. Ik denk dat de tweede helft wel een stuk beter ging, maar uiteindelijk was het niet genoeg.” Tot slot ging het over de sportief, zware week: “Klopt, het was een zware week. Natuurlijk tegen VVV ook al 120 minuten gespeeld en vandaag ook weer 90 minuten, maar ik ben altijd blij als ik wedstrijden speel.” 

Omroep Gelderland 

Na afloop sprak Rogier Meijer ook met Omroep Gelderland: "We moesten het vooral hebben van de omschakeling", had ook trainer Rogier Meijer gezien. De Graafschap was over het algemeen het betere team, maar NEC putte bij vlagen kracht uit de steun van de bijna 1200 aanwezige fans. "Het is jammer dat we ze niet belonen, want hier doe je het voor", stelde Meijer na de nipte 2-1 nederlaag. De toeschouwers lieten zich volop horen. N.E.C. knokte zich leeg, maar De Graafschap bleef vrij eenvoudig overeind. "Ik vond het redelijk gelijk opgaand, zij hadden wat meer de bal maar werden vooral gevaarlijk uit standaard situaties zoals vrije trappen en een ingooi. Dat wisten wij ook. Maar inderdaad, ze zijn fysiek sterk en spelen met vijf verdedigers. De ruimtes zijn dan klein. We creëerden weinig", zag Meijer. NEC loerde vóór rust vooral op de counter. In de slotfase, na de 2-0 van Ted van de Pavert, drong de thuisploeg meer aan en werd dit ook beloond met een mooie goal van Elayis Tavsan. "Het was moeilijk voor ons. We wisten dat we het vooral moesten hebben van de omschakeling. Zij krijgen voor rust drie gele kaarten. Ik vond ons ook wel goed in de wedstrijd zitten. We kwamen ook een paar keer goed door. Maar de kwaliteit van de voorzetten om tot kansen te komen, was niet altijd goed." 

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 26 februari 2021 Parkstad Limburg Stadion
Roda JC
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 60
2 Graafschap 56
3 Almere 53
4 NAC Breda 50
5 Go Ahead 47
6 NEC 41
7 Roda JC 41
8 FC Volendam 40
9 Telstar 34
10 Excelsior 30