Algemeen

N.E.C. degradeert naar de Jupiler League

N.E.C. degradeert naar de Jupiler League
Nadat onze club de eerste ronde van de play-offs tegen FC Emmen succesvol wist af te sluiten, is het niet gelukt om in de finale van de nacompetitie over twee wedstrijden NAC Breda te verslaan. In Breda eindigde de wedstrijd in 1-0, vandaag werd het 1-4.

Allereerst willen we jullie, onze trouwe supporters, bedanken voor de onvoorwaardelijke steun gedurende het hele seizoen en zeker in de spannende slotfase die we hebben beleefd. Het was een seizoen met meerdere gezichten: met een negende plek in de winterstop en – ondanks de overtuigende 2-0 overwinning in Heerenveen – een zestiende plek aan het eind van de competitie. Strijdbaar en vol vertrouwen gingen we de nacompetitie in, waar FC Emmen aan de kant werd gezet. De teleurstelling is daarom des te groter dat dit niet gelukt is tegen NAC Breda.

Het is nu misschien veel gevraagd, maar we hopen ook komend seizoen in de Jupiler League op jullie support. #SamenBeterNEC geldt meer dan ooit, we moeten het samen doen. Want ook in de eerste divisie gaat N.E.C. gewoon door. In de voorbereidingen op het nieuwe seizoen is financieel gezien rekening gehouden met het scenario Jupiler League. We blijven dichtbij onze kernwaarden: eendracht en ontwikkeling.

We begrijpen dat jullie veel vragen hebben over volgend seizoen. Over de continuïteit van de club maar ook over praktische zaken als de kosten van een seizoenkaart. Op sommige vragen zullen we sneller antwoord kunnen geven dan op andere. We willen jullie zo snel mogelijk duidelijkheid verschaffen, maar we willen wel met gedegen, zekere antwoorden komen. Eén ding is zeker: N.E.C. blijft voortbestaan. We gaan er gezamenlijk alles aan doen om terug te keren naar het niveau waar we thuis horen.

Nogmaals bedankt voor jullie onvoorwaardelijke steun.
Keuken Kampioen Divisie Zaterdag 3 oktober 2020 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
FC Eindhoven

Stand Keuken Kampioen Divisie
6 Graafschap 9
7 FC Eindhoven 8
8 MVV Maastr. 7
9 Excelsior 6
10 Jong Ajax 6
11 NEC 6
12 Jong PSV 6
13 Jong AZ 6
14 FC Den Bosch 6
15 Go Ahead 5