Algemeen

N.E.C. en Ajax akkoord over record transfer van Jasper Cillessen

N.E.C. en Ajax akkoord over record transfer van Jasper Cillessen
Zaterdagmiddag hebben N.E.C. en Ajax overeenstemming bereikt over de voorwaarden, waaronder keeper Jasper Cillessen de overstap naar Ajax kan gaan maken. Het is voor N.E.C. - na de verkoop van Bjorn Vleminckx in april 2011 - wederom een nieuwe record transfer.

Ajax betaalt een vast bedrag van €3.225.000,- aan N.E.C. wat een netto bedrag is, omdat Jasper het initiatief heeft genomen zijn deel in de transfer te laten vallen. N.E.C. kan een bedrag van maximaal €500.000,- aan bonussen ontvangen. Bij een eventuele vervolgtransfer ontvangt N.E.C. 10% over het meerdere.

Technisch Directeur Carlos Aalbers over de transfer: "We hebben een paar hele intensieve weken achter de rug met zeer moeizame onderhandelingen met Ajax. Het is goed dat er nu eindelijk overeenstemming is en daarmee duidelijkheid voor iedereen. Ik feliciteer Jasper met zijn overgang naar Ajax. Jasper heeft vanaf zijn elfde jaar bij N.E.C. gevoetbald en ik ben er geweldig trots op dat de grootste transfer uit de geschiedenis van N.E.C. wordt bereikt met een speler uit de eigen voetbal academie. N.E.C. heeft gelukkig met Gabor Babos nog een geweldige keeper in huis. Hij is het afgelopen seizoen de mentor van Jasper geweest en zal vanaf nu weer terugkeren in het doel van N.E.C. De komende dagen zullen we er alles aan doen om de selectie voor het sluiten van de transfermarkt verder op sterkte te brengen en zodra daar iets concreets over te melden valt zullen we dat doen."

Op N.E.C. TV is nu de reactie van algemeen directeur Jacco Swart te bekijken.

Eredivisie Maandag 6 mei 2024 Van Donge & De Roo Stadion
Excelsior Rotterdam
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 58
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 46
8 Sparta R'dam 43
9 Go Ahead 42
10 Heerenveen 36