Algemeen

N.E.C. en Tom Overtoom per direct uit elkaar

N.E.C. en Tom Overtoom per direct uit elkaar

Tom Overtoom vertrekt bij N.E.C. De club en het management van de middenvelder hebben na goed overleg, waarin de middenvelder aangaf graag een nieuwe uitdaging aan te gaan, besloten de overeenkomst tussen beide partijen te ontbinden. Overtoom kwam in Nijmeegse dienst tot 33 officiële duels, waarin hij eenmaal doel trof en twee assists leverde. 

De 29-jarige Overtoom streek in de zomer van 2018 neer in Nijmegen. In zijn eerste seizoen voor N.E.C. was de middenvelder een vaste waarde. De teller aan het einde van dat seizoen stond op 25 wedstrijden. Afgelopen jaar kwam Overtoom minder in de plannen voor en kwam hij slechts vijfmaal in actie. N.E.C. en Overtoom hebben nu besloten dat het beter is om voortijdig uit elkaar te gaan. 

Algemeen directeur Wilco van Schaik geeft tekst en uitleg: ‘’We hebben Tom na ons gesprek een transfervrije status aangeboden. Het was zijn wens om naar een andere club te gaan en we zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat N.E.C. voor Tom, na zijn succesvolle periode in Almere, niet de plek is waar hij zijn niveau kan continueren. Tom heeft zich altijd een uitstekend professional getoond, is een ervaren speler en heeft specifieke kwaliteiten binnen een spelersgroep. Maar voor een toekomst heb je twee partijen nodig en dat gevoel was er niet meer. Dan moet je elkaar helpen en hebben we Tom de mogelijkheid geboden om een transfervrije overstap te maken naar een nieuwe club.’’

‘’Ik heb na mijn goede periode bij Almere City FC de lijn willen doortrekken bij N.E.C. Door omstandigheden is dit helaas niet gelukt. Ik ben op zoek naar een nieuwe club, een nieuwe uitdaging, waar ik weer het verschil kan maken. Ik had het gevoel dat in Nijmegen niet meer te kunnen bereiken, waarna ik om een transfervrij vertrek heb gevraagd. Ik ben blij dat de club mij deze kans geeft’’, aldus Tom Overtoom. 

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38