Algemeen

N.E.C. en YveY steunen de voedselbank

N.E.C. en YveY steunen de voedselbank

In verband met het coronavirus zijn alle evenementen tot en met 1 juni afgelast. Dit houdt ook in dat er geen voetbalwedstrijden en andere activiteiten zullen plaatsvinden in het Goffertstadion. Onze horecapartner YveY had de inkopen al wel afgestemd op het aantal evenementen dat op de planning stond. Gelukkig is er een creatieve oplossing gevonden en heeft YveY een grote groep personen kunnen verblijden met een flinke donatie aan de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe.

Afgelopen week werd er al een lading voedingsmiddelen richting de voedselbank gebracht. Dit betrof de voorraad met producten die na 6 april niet meer houdbaar waren. Gezien het kabinet de nieuwe maatregelen heeft ingevoerd, die onder andere inhouden dat er tot en met 1 juni geen evenementen plaats mogen vinden, heeft YveY ook de resterende voorraad gedoneerd aan de voedselbank. Om ervoor te zorgen dat de etenswaren bij de voedselbank terecht kwamen, waren er maar liefst twee volle auto’s nodig. De inhoud bestond voornamelijk uit fruit, broodbeleg en groente. De voedselbank kan deze middelen goed gebruiken voor het bevoorraden van de uitgiftepunten.

Ook de directeur van YveY, Daniel Frankenhuis, is blij met deze oplossing: ‘’Weggooien is voor ons absoluut geen optie, daar hebben we niet eens over nagedacht. Veel gezinnen hebben het zwaar te verduren tijdens deze coronacrisis. Wij ondersteunen hiermee graag de mensen die het in deze tijd goed kunnen gebruiken.’’

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36