Algemeen

N.E.C. en YveY steunen de voedselbank

N.E.C. en YveY steunen de voedselbank

In verband met het coronavirus zijn alle evenementen tot en met 1 juni afgelast. Dit houdt ook in dat er geen voetbalwedstrijden en andere activiteiten zullen plaatsvinden in het Goffertstadion. Onze horecapartner YveY had de inkopen al wel afgestemd op het aantal evenementen dat op de planning stond. Gelukkig is er een creatieve oplossing gevonden en heeft YveY een grote groep personen kunnen verblijden met een flinke donatie aan de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe.

Afgelopen week werd er al een lading voedingsmiddelen richting de voedselbank gebracht. Dit betrof de voorraad met producten die na 6 april niet meer houdbaar waren. Gezien het kabinet de nieuwe maatregelen heeft ingevoerd, die onder andere inhouden dat er tot en met 1 juni geen evenementen plaats mogen vinden, heeft YveY ook de resterende voorraad gedoneerd aan de voedselbank. Om ervoor te zorgen dat de etenswaren bij de voedselbank terecht kwamen, waren er maar liefst twee volle auto’s nodig. De inhoud bestond voornamelijk uit fruit, broodbeleg en groente. De voedselbank kan deze middelen goed gebruiken voor het bevoorraden van de uitgiftepunten.

Ook de directeur van YveY, Daniel Frankenhuis, is blij met deze oplossing: ‘’Weggooien is voor ons absoluut geen optie, daar hebben we niet eens over nagedacht. Veel gezinnen hebben het zwaar te verduren tijdens deze coronacrisis. Wij ondersteunen hiermee graag de mensen die het in deze tijd goed kunnen gebruiken.’’

Keuken Kampioen Divisie Maandag 1 juni 2020 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
De wedstrijd van de helden

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38