Algemeen

N.E.C. - Excelsior in de media

N.E.C. - Excelsior in de media

Na twee verloren wedstrijden, wist N.E.C. afgelopen vrijdag weer te winnen. Excelsior werd verslagen door de Nijmegenaren in een doelpuntrijke wedstrijd. Vijf goals vielen er in totaal, twee voor de Rotterdammers en drie voor de thuisploeg. Makkelijk ging het dus niet, maar de ploeg van Rogier Meijer toonde verkracht en kon weer drie punten bijschrijven op de balans. Lees hier wat er in de media werd besproken. 

ESPN 

Natuurlijk stond de hoofdtrainer weer voor de camera van het zogeheten ESPN. “Heel ongelukkig en ook wel een beetje pijnlijk”, zo omschrijft Meijer de openingsfases van N.E.C. de laatste wedstrijden. “Ook vandaag staan we dan weer snel 0-2 achter en moeten we een inhaalslag gaan maken. Dat moeten we wel gaan verbeteren”, gaat hij verder. Maar na dat slechte begin zag hij zijn ploeg steeds beter in de wedstrijd komen: “Na die tweede goal kregen we meer druk op de tegenstander en kwam er bepaalde vechtlust in het team, daarnaast hadden we ook een penalty kunnen en misschien wel moeten krijgen.” Vervolgens gingen beide teams aan de thee met die 0-2 stand, maar na rust bracht Jonathan Okita zijn ploeg weer terug in de wedstrijd. “In de rust zeiden we wel tegen elkaar dat de wedstrijd echt nog niet over was en dat het nog wel kon. Uiteindelijk vind ik het ook heel knap van de jongens dat ze doorgingen met deze vechtlust. Als we dat vanaf het begin kunnen doen, hebben we wel een heel goed team denk ik”, vertelt de 39-jarige trainer. 

Naast de trainer stond ook onder andere Elayis Tavsan ESPN te woord. Hem werd natuurlijk gevraagd naar het penaltymoment in de eerste helft waarin hij ten val werd gebracht. “Volgens mij is het gewoon een honderd procent penalty. Hij is te laat en komt op mijn voeten, dus dan is het een overtreding”, is de mening van de vleugelaanvaller. “Maar ik ben niet iemand die dan op de scheids af rent, dat deden andere jongens al voor me. Gelukkig hebben we uiteindelijk alsnog gewonnen”, voegt hij toe. Makkelijk ging het niet, vooral in het begin liep het nog niet aan Nijmeegse kant. “We kregen eigenlijk niet echt grip op de tegenstander. Zij speelden met vijf verdedigers, waardoor de backs vaak vrij waren. Maar uiteindelijk kregen we het steeds beter onder controle en konden we steeds beter druk zetten. Dat resulteerde in de tweede helft in de winst”, concludeert de technisch begaafde voetballer. Hij vertelt ook graag het team te willen helpen met bijvoorbeeld doelpunten: “Ik probeer de fans altijd te vermaken en ben ook erg gretig. Ik had die vrije trap ook graag genomen, omdat ik belangrijk wil zijn voor het team.” Hiermee doelt hij op de vrije trap van El Karouani, die uiteindelijk in het doel belandde voor de 2-2. 

Omroep Gelderland 

Ook de regionale media was weer aanwezig en sprak met een aantal spelers. Zo verscheen ook doelpuntenmaker Okita voor de camera bij Omroep Gelderland. “Het is heel belangrijk dat we de drie punten hebben gepakt”, vertelt de snelle aanvaller. “Het is mooi voor het team dat we de eerste wedstrijd van 2021 hebben gewonnen”, voegt hij toe. Daarnaast is hij ook blij dat hij zelf weer eens het doel wist te vinden: “Eindelijk heb ik weer gescoord, dat is goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik had al tien of elf wedstrijden geen doelpunt gemaakt, dus dat was wel zwaar. Maar gelukkig lukte het vandaag weer.” 

De Gelderlander 

Dirk Proper, groot talent uit de Nijmeegse jeugdacademie, stond de media te woord. De middenvelder mocht eindelijk weer eens in de basis beginnen. “De laatste keer was tegen De Graafschap, in september nog”, kijkt het Proper terug op zijn seizoen. “Ik mis het spelen van wedstrijden, maar of ik wedstrijdritme mis weet ik niet. Ik heb nog nooit eerder in mijn loopbaan zo lang niet gespeeld”, zegt hij lachend. “Ik moest er aan het begin van het seizoen echt even inkomen, maar waar dat aan lag is lastig te verklaren. Maar de laatste tijd speel ik weer beter en dan komen de wedstrijden vanzelf. Het is een mooi moment om mezelf te laten zien”, sluit Proper af. 

Keuken Kampioen Divisie Woensdag 12 mei 2021 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Dordrecht

Stand Keuken Kampioen Divisie
2 Graafschap 76
3 Go Ahead 74
4 Almere 74
5 NAC Breda 73
6 FC Volendam 63
7 NEC 63
8 Roda JC 57
9 Excelsior 48
10 Helmond Sp. 44
11 TOP Oss 44