Algemeen

N.E.C. - FC Den Bosch in de media

N.E.C. - FC Den Bosch in de media

N.E.C. speelde zondagmiddag haar eerste wedstrijd van het jaar 2020 en zette FC Den Bosch opzij met 1-0. De Nijmegenaren hadden genoeg aan een individuele actie van Jonathan Okita, die nét voor rust wist te scoren. De tweede helft stond N.E.C. met name verdedigend goed georganiseerd, waardoor de punten in Nijmegen bleven. Dit is wat de media erover schreven.

FOX Sports

Rens van Eijden sprak met FOX Sports na afloop. “Ik had het gevoel wel dat we de wedstrijd redelijk onder controle hadden”, stak de N.E.C.-captain van wal. “We hebben weinig weggegeven, maar waren wel slordig aan de bal. Maar, eindstand: blij met de overwinning.”

Ondanks dat N.E.C. met een 1-0 voorsprong de rust inging, was Van Eijden niet tevreden met het vertoonde spel van zijn ploeg tijdens de eerste 45 minuten. “We probeerden druk te zetten. Iets dat met name in de eerste helft niet liep. Daar speelde Den Bosch zich telkens onderuit, waardoor zij op het oog het overwicht hadden; maar ik maakte mij niet echt zorgen. De tweede helft speelden we compacter en zag je dat we gevaarlijk waren in de uitbraak, maar konden we de score helaas niet uitbreiden.”

Dat het een lastige wedstrijd ging worden was de libero niet onbekend. De tussenstand tussen beide ploegen was bij aanvang slechts twee punten. “Voor de winterstop hebben we dit soort wedstrijden ook wel eens laten liggen, terwijl het belangrijk is dat je gewoon die drie punten pakt. We wisten dat het gat met hen op de ranglijst klein was. Dan is het erg welkom dat we, ondanks dat onze ploeg jong is, de punten binnen harken.”

ForzaNEC

Voor de net 26 jaar geworden sluitpost van N.E.C. Mattijs Branderhorst begon het jaar 2020 uitstekend: drie punten en 0 doelpunten tegen. "We stonden goed als team. We hebben bijna niks weggegeven, op twee kansen voor rust na", vertelde Branderhorst aan ForzaNEC. "We hadden iets geduldiger moeten zijn door wat vaker van kant te wisselen. Dan moeten zij telkens achter ons aan. Anders creëer je heel weinig. Dan is het lekker om iemand als Jonathan Okita in je team te hebben, hij kan de wedstrijd beslissen met één moment.'' Laatstgenoemde wist de bal met overtuiging langs FC Den Bosch-doelman Wouter van der Steen te werken.

"We hebben volwassen gespeeld", ging Branderhorst verder. “Je ziet de groei in het elftal, want in zulke wedstrijden hebben we ook vaak punten laten liggen. Dat is een grote winst. De volgende stap is om dit soort wedstrijden al voortijdig in het slot te gooien. Als we op voorsprong staan, kunnen we met onze snelle jongens voorin veel kansen creëren in de omschakeling. Dan moeten we het voor de goal als team afmaken en niet zelfzuchtig zijn. Dan kunnen we een wedstrijd echt killen."

Met Proper binnen de lijnen, was de gemiddelde leeftijd van N.E.C. jong. Sterker nog, Branderhorst mocht met zijn 26 jaar gerekend worden tot een van de ervaren spelers binnen he team. "Dat is eigenlijk best gek, maar op dit niveau gaat het meer om de kwaliteit. Natuurlijk is het handig om een ervaren jongen als Rens van Eijden te hebben om de lijnen uit te zetten. Maar een jongen als Dirk is technisch zo goed, dan maakt het niet uit of je 17 of 31 bent."

Omroep Gelderland

“Het was heel mooi. Zeker als je de supporters na afloop je naam hoort roepen”, glunderde de 17-jarige Dirk Proper voor de camera’s van Omroep Gelderland. De jongeling mocht in de basis beginnen en maakte 77 minuten vol. “Het was een moeilijk potje. De eerste helft had ik het lastig, maar de tweede helft heb ik mijzelf hersteld. Heb een aantal mooie acties gemaakt, dat voelde goed.”

Naast voetballen, zit Proper ook nog met zijn neus in de studieboeken. Voor het talent waren het drukke dagen met het trainingskamp en een inmiddels aangebroken tentamenweek. “Het is niet te vergelijken”, antwoordde Proper op de vraag of een tentamen of wedstrijd spelen lastiger is. “Beide kost tijd en energie, maar zolang ik er plezier in blijf houden is het niet moeilijk voor mij. Ik heb nog vier tentamens te gaan komende periode, maar dat komt goed”, verzekerde Proper.

Keuken Kampioen Divisie Maandag 1 juni 2020 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
De wedstrijd van de helden

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38