Algemeen

N.E.C. - FC Den Bosch in de media

N.E.C. - FC Den Bosch in de media

N.E.C. heeft gisteren op overtuigende wijze de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch gewonnen: 4-1. Voor rust was Javier Vet na vijf minuten al trefzeker voor de Nijmegenaren. Na rust scoorde Vet opnieuw en tekende hij voor de 2-0. Ook deden Elayis Tavsan en Cas Odenthal een duit in het zakje en brachten de stand op 4-0. Paco van Moorsel redde tien minuten voor tijd wel nog de eer voor de Bosschenaren: 4-1. N.E.C. heeft de laatste twee wedstrijden overtuigend gewonnen en wil deze reeks natuurlijk graag voortzetten. Lees hieronder wat er na afloop werd besproken in de media. 

ESPN 

Als eerste stond Rangelo Janga voor de camera bij ESPN. Janga speelde gisteren tegen FC Den Bosch een uitstekende wedstrijd, maar toch was uiteindelijk Javier Vet de man van de wedstrijd. Janga reageerde bescheiden op de vraag of hij niet de man van de wedstrijd had moeten zijn: “Ik ben van mening dat ik niet de man van de wedstrijd had moeten zijn. Ik denk dat Vet een fantastische wedstrijd speelde met twee doelpunten en een assist. Persoonlijk speelde ik ook wel lekker en won ik ook mijn duels, waarna we verder konden spelen en grote kansen konden creëren.” Verder was hij ook zeer te spreken over de teamprestatie van N.E.C.: “Ik denk dat we als team ook goed voetbalden. Ze speelden mij ook goed in en de ondersteuning was ook lekker, waardoor ik de ballen goed kwijt kon. ”De spits speelde dit seizoen één van zijn beste wedstrijden van het seizoen, toch was hij niet helemaal tevreden. “Ik denk dat ik dit seizoen al een paar keer tegen dit niveau heb aangezeten, maar vandaag was denk ik wel een uitschieter. Het enige smetje is dat ik geen doelpunt heb kunnen maken. Als spits wil je natuurlijk scoren en vooral als je met ruime cijfers wint. Als je dan niet op het scorebord staat is dat natuurlijk een smetje.” 

Omroep Gelderland 

Bij Omroep Gelderland stond Javier Vet de pers te woord. Met twee doelpunten en een assist werd hij verkozen tot man of the match in de Goffert. Het resulteerde uiteindelijk in een simpele overwinning voor de Nijmegenaren. “Het ging best makkelijk inderdaad, maar het is ook onze verdienste denk ik. Ze hadden geen antwoord op onze speelstijl en we speelden met veel energie”, aldus Vet. Ook wijdde hij zich uit over zijn doelpunten: "Ik kreeg goede ballen van eerst Tavsan en direct na rust van Barreto. Die eerste kopte ik mooi tegendraads binnen. Het is fijn om je team met goals te helpen. Je zag dat we veel creëerden en dat is ook wel eens anders geweest. Vanuit een duidelijk structuur. Het kwam er allemaal wel goed uit." Tegen Roda JC scoorde de middenvelder ook al en na zijn twee goals tegen Den Bosch is het duidelijk dat hij een meer aanvallende rol heeft gekregen van Rogier Meijer. Vet beleeft in ieder geval veel plezier aan zijn nieuwe rol. "Ik kan nu wat meer energie kwijt en dat komt het team denk ik wel ten goede. Het klopt dat je dan plezier hebt, zeker als je ook nog twee keer kan scoren. Dat is dan een mooie beloning.” Na deze overwinning heeft N.E.C. het spelen van play-offs vrijwel zeker veiliggesteld, maar rechtstreekse promotie lijkt helaas niet meer haalbaar. "We hebben niet in de hand wat boven ons gebeurt. Dat is een soort loterij. Maar wij moeten vanaf nu gewoon een goede fase neerzetten. Zorgen dat de automatismen erin gebracht worden en dat ze ook blijven. En ook zorgen dat we aan het eind van dit seizoen in goede vorm zijn", besloot Vet. 

RN7 

Tot slot stond hoofdtrainer Rogier Meijer voor de camera bij RN7. Hij was zeer tevreden over het spel van zijn team. “Ik denk dat we in heel veel fases van de wedstrijd goed gespeeld hebben, geprobeerd hebben op te bouwen en kansen hebben gecreëerd. We hadden uiteindelijk nog een aantal keer meer moeten scoren, maar al met al tevreden kunnen zijn over de wedstrijd.” 

Vooral in de eerste helft had de ploeg van Rogier Meijer veel kansen en had het zeker met 3-0 voor kunnen staan. “Dat was denk ik ook niet overdreven geweest. Ik denk dat we een aantal keren gevaarlijk door kwamen, alleen ontbrak het uiteindelijk aan de laatste pass of het afwerken. Jordy kwam een tegen een met de keeper bijvoorbeeld en Elayis was er een paar keer dichtbij.” Tijdens de wedstrijd haalde de hoofdtrainer een paar spelers eerder naar de kant met het oog op de wedstrijd van vrijdag. “Een aantal jongens hebben we wel iets eerder eraf gehaald voor de wedstrijd van vrijdag, maar ook om het team te benadrukken dat we de andere jongens ook nodig hebben, dus dat kwam goed uit”, aldus Meijer. Verder wijdde Meijer zich uit over de wissel tussen de Wolf en El Karouani: “Dit hebben we ook in de training gedaan. We zijn op Linksback dun bezaait dus dan wisselen we vaak Joep en Mathias af, maar hij deed het prima vond ik.” 

N.E.C. won deze wedstrijd, zoals eerder gezegd, met 4-1. Dit seizoen is er nog niet vaak met ruime cijfers gewonnen in de Goffert. Deze wedstrijd zal dus voor de Nijmegenaren als een steuntje in de rug voelen. Meijer zei er het volgende over: “Het is inderdaad een steuntje in de rug. Dit is denk ik hoe je dit soort wedstrijden moet spelen. Op een goede en volwassen manier de wedstrijd ingaan en kansen afmaken als je ze krijgt. Dat geeft natuurlijk extra vertrouwen, wat we natuurlijk al hadden na de wedstrijd tegen Roda en vrijdag moeten we het weer laten zien.” Bij spelers als Vet en Odenthal was dit vertrouwen ook zeker zichtbaar. “Je ziet meteen wat vertrouwen met iemand doet en ik vind het mooi om te zien dat de jongens beloond worden voor het harde werken.” Tot slot reageert Meijer op het feit dat de overwinning wel eens het begin kan zijn van een mooie reeks: “We willen gewoon alle wedstrijden winnen, maar we zullen zien. We gaan van wedstrijd tot wedstrijd. In het verleden hebben we ook wel eens laten zien dat, wanneer we over reeksen gaan praten, het meestal de volgende wedstrijd alweer misgaat. Wij moeten gewoon zorgen dat we er tegen Helmond Sport staan en daarna kijken we weer verder.” 

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 april 2021 De Toekomst
Jong Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 82
2 Graafschap 73
3 NAC Breda 67
4 Almere 67
5 Go Ahead 65
6 NEC 60
7 FC Volendam 56
8 Roda JC 54
9 Excelsior 42
10 TOP Oss 42