Algemeen

N.E.C. - FC Twente in de media

N.E.C. heeft ook haar vijfde wedstrijd onder het nieuwe trainerstrio weten te winnen. Afgelopen vrijdag waren de Nijmegenaren met maar liefst 4-0 te sterk voor FC Twente. Nadat de ruststand van 3-0 was bereikt, door doelpunten van Mike Ndayishimiye, Ferdy Druijf en Jonathan Okita, werd de voorsprong na rust nog verder uitgebreid dankzij een penalty van Druijf. Tevens wist N.E.C. zich definitief te plaatsen voor de play-offs. Dit schreven de media over het duel.

De Gelderlander

‘N.E.C. vernedert FC Twente en is zeker van deelname aan de play-offs', zo kopt de Gelderlander. De krant spreekt verder over een ‘overtuigende overwinning'. N.E.C.-trainer Ron de Groot, die samen met Adrie Bogers en Rogier Meijer de eerste 5 wedstrijden wist te winnen, vindt het erg belangrijk dat zijn ploeg nu doorpakt: “We moeten de schwung erin houden. We moeten niet denken dat we er al zijn. Als je de zesde plaats kan pakken, mag je niet tevreden zijn met alleen een nacompetitieplek. Als sportman moet je dingen willen bereiken. Ook hield N.E.C. voor het eerst onder leiding van het trainerstrio de nul. Hierover zegt De Groot: “Het vertrouwen was weg. Dat is nu terug. We geven weinig kansen weg. Dat is het belangrijkste."

Omroep Gelderland

Omroep Gelderland had na de overwinning  op FC Twente speciale aandacht voor Mike Trésor Ndayishimiye. De technische Belg ging in op de wedstrijd: “Het was genieten. Het was een mooie wedstrijd en dit geeft heel veel vertrouwen voor iedereen. We hebben de wedstrijd in de eerste helft al dood kunnen maken en drie goals kunnen maken.” Voor rust scoorde Ndayishimiye zelf de 1-0 na een afgemeten voorzet van Jonathan Okita. Topscorer van de Keuken Kampioen Divisie Ferdy Druijf scoorde de 2-0 en enkele minuten later prikte Okita zelf de derde Nijmeegse treffer. Na de rust was het Druijf die met een penalty nummer 28 van het seizoen wist te scoren. Ndayishimiye ziet kansen voor N.E.C. de komende periode: “We zitten in een hele goede flow. Ik denk dat promotie mogelijk is met deze groep.''

Forza N.E.C.

Spits Ferdy Druijf werkte tegen de Tukkers dus vrolijk verder aan zijn doelpuntenproductie. Voor de rust rondde de spits een heerlijke dribbel ijzig kalm af. Na de rust demonstreerde de spits hoe een penalty genomen dient te worden. Op overtuigende wijze schoot de spits raak in zijn rechtse hoek. Nu wil hij met N.E.C. doorpakken. Ferdy Druijf: “We gaan er alles aan doen om de play-offs te winnen, voor de supporters die nu ook weer negentig minuten te horen waren. Dat applaus in de twaalfde minuut voor de zieke supporter krijg je natuurlijk ook mee op het veld, dat is fantastisch.” Keeper Branderhorst sloot zich aan bij zijn ploeggenoot en was erg blij met het houden van de nul: “Het is heel lekker dat we de nul hebben gehouden. Dat geeft veel vertrouwen.''