Algemeen

N.E.C. - Go Ahead Eagles in de media

N.E.C. - Go Ahead Eagles in de media

Afgelopen vrijdag wist N.E.C. in eigen huis drie punten te pakken tegen Go Ahead Eagles. In een lastige wedstrijd wist Javier Vet halverwege de eerste helft de score te openen. Deze werd vroeg in de tweede helft uitgebouwd naar een 2-0 voorsprong, Janga zorgde voor deze treffer. De bezoekers wisten later die helft nog wat terug te doen: 2-1, maar de rood-gelen uit Deventer kwamen niet meer langszij. N.E.C. blijft dus voor de vierde keer op rij ongeslagen, tot vreugde van trainer Rogier Meijer. Lees hier wat er in de media over deze overwinning werd gezegd. 

FOX Sports 

Zoals altijd stond Rogier Meijer FOX Sports te woord na afloop van de wedstrijd. “Het was een dubbeltje op zijn kant vandaag. Zo'n bal op het einde kan natuurlijk ook een keer verkeerd vallen”, begint Meijer. “We probeerden eerst nog te wisselen om aan het voetballen te blijven, maar na de 2-1 van Go Ahead Eagles hebben we er toch een verdediger bijgezet en was het nog even billen knijpen”, vervolgt de oefenmeester. Over de beginfase was Meijer wel te spreken: “Ik vond dat we erg goed begonnen, we waren agressief en zetten hoog druk. Het einde van de eerste helft was iets minder, maar na rust begonnen we ook weer goed. Na de 2-0 zakte het helaas wel in.” Deze overwinning zorgt ervoor dat N.E.C. de vijfde plek behoudt. “Onze doelstelling is top 5, dus het is mooi dat we daar nu staan en nu is het taak om door te pakken”, aldus de trainer van N.E.C. 

Naast de trainer werd ook de huidige topscorer van de Nijmeegse ploeg, Rangelo Janga, geïnterviewd over de wedstrijd. “Iedereen is blij en opgelucht met de overwinning” opent de spits. “We moesten er hard voor knokken, vooral de laatste twintig minuten, maar gelukkig hebben we de drie punten hier gehouden” vervolgt hij. Janga was blij dat hij weer trefzeker was: “Als spits is het altijd lekker om te scoren en zeker als het de winst oplevert, zoals vandaag.” Door die winst staat N.E.C. nog altijd op de vijfde plaats op de ranglijst, ook de spits werd gevraagd naar waar N.E.C. nu staat: “Volgens mij hebben we laten zien dat we het iedereen lastig kunnen maken en dat is ook wat we willen natuurlijk. Dus we willen de ploegen boven ons dan ook graag moeilijk maken.” 

Omroep Gelderland 

De eerste goal van N.E.C. in deze wedstrijd was ook de eerste goal van Javier Vet in het rood, groen en zwart. Hij stond voor de camera bij Omroep Gelderland. “Ik denk dat we erg goed begonnen, maar we maken het onszelf daarna eigenlijk toch wel lastig”, aldus de doelpuntenmaker. “Ik ben blij met mijn eerste goal, hopelijk zullen er nog veel volgen. Ik zit nu al op 20% van het aantal doelpunten van vorig seizoen”, concludeert de middenvelder met een lach op zijn gezicht. Ook kijkt hij al uit naar de kraker van komend weekend, tegen NAC: “Weer een leuke wedstrijd en dan gaan we weer zien uit welk hout we gesneden zijn.” 

De Gelderlander 

Een van de uitblinkers aan de kant van N.E.C. was doelman Norbert Alblas. Hij pakte een aantal goede ballen en zorgde daarmee voor de overwinning. “Ik wist dat we het dicht zouden houden nadat de 2-1 werd gescoord. Dat hebben we met het hele team voor gezorgd en hard voor gewerkt, niet alleen ik”, vertelt de doelman bescheiden. “Wel jammer dat Go Ahead Eagles uit een standaardsituatie wist te scoren”, aldus de Nijmeegse goalie. Maar hij liet zich niet gek maken door die goal en pakte daarna nog de nodige ballen. “Na de wedstrijd kwam er wel wat emotie los, iedereen had wel het gevoel dat de 2-2 kon vallen”, aldus Norbert Alblas, die doelt op de oerkreet na het eindsignaal. 

Eredivisie Zaterdag 14 augustus 2021 Johan Cruijff Arena
Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Eredivisie