Algemeen

N.E.C. haalt ervaren spits Janga

N.E.C. haalt ervaren spits Janga

Centrumspits Rangelo Janga komt op huurbasis over van FC Astana. De 28-jarige aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van de club uit Kazachstan. N.E.C. heeft een koopoptie bedwongen op de Curaçaose Nederlander, waardoor Janga wellicht langer in De Goffert mag schitteren.

De 1.94 meter lange spits is geen onbekende op de Nederlandse velden. Zo begon Janga zijn carrière in de jeugd van Excelsior Maassluis, Excelsior en Willem II. Later kwam hij voor de laatste twee clubs ook op het hoogste niveau uit. Via een omweg via Cyprus kwam hij later weer terug in Nederland bij FC Dordrecht. Rangelo was nog niet klaar met het buitenland en ging de daaropvolgende seizoenen voor het Slowaakse AS Trenčín spelen. In 2018, na een korte periode bij KAA Gent, verhuisde Janga naar FC Astana waar hij twee seizoenen op rij kampioen werd. In februari van dit jaar werd hij verhuurd aan het Zwitserse FC Lugano. Naast de ervaring bij deze clubs deed Rangelo internationale wedstrijdervaring op bij het nationale elftal van Curaçao.

Algemeen directeur Wilco van Schaik is blij met de aanwinst: We zijn langere tijd in gesprek geweest met een aantal spitsen. Een aantal weken geleken raakten we in gesprek met Janga. Uit het contact dat we hebben gehad over zijn situatie bleek dat hij graag terug naar Nederland wilde. Ook zijn club wilde graag dat hij zich weer in de kijker zou spelen. Rangelo is een speler zoals we zochten: sterk aan de bal, een aanspeelpunt, kan goals maken en met een juiste werkethos. We verwachten dat hij de vacature die we hebben goed kan invullen. We zijn blij dat Rangelo ons team komt versterken en wensen hem veel succes bij N.E.C.’’

Janga: "Ik ben blij dat ik aan de slag kan in Nijmegen. Ik ben warm ontvangen bij de club en ik kijk ernaar uit om de stad te leren kennen, in de Goffert te spelen en de supporters te laten juichen. Ik wil er samen met mijn teamgenoten alles aan doen om N.E.C. terug te brengen naar het hoogste Nederlandse niveau."

Eredivisie Maandag 6 mei 2024 Van Donge & De Roo Stadion
Excelsior
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 58
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 46
8 Sparta R'dam 43
9 Go Ahead 42
10 Heerenveen 36