Algemeen

N.E.C. huurt Ferdy Druijf van AZ

N.E.C. huurt Ferdy Druijf van AZ

N.E.C. heeft zich voor het komende halfjaar verzekerd van de diensten van Jong AZ-topscorer Ferdy Druijf. De 20-jarige aanvaller, tot op heden goed voor 14 doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie, maakt het seizoen op huurbasis af in Nijmegen. Druijf sluit per direct aan bij het trainingskamp in het Spaanse Estepona.

“Met Ferdy verzekeren we ons van de diensten van een spits die past bij het N.E.C. dat wij voor ogen hebben. Ferdy is een energieke speler die een enorme drive en werklust koppelt aan zijn doelgerichtheid, dat zijn eigenschappen die passen bij een spits die we graag zien in de Goffert.” Aldus algemeen directeur Wilco Van Schaik over de komst van Druijf.

“De komst van Ferdy is voor ons een buitenkans die we niet konden laten lopen en met zijn komst voorzien we onze aanvalslinie van kwaliteiten welke we nog niet hadden. Daarnaast verhoogt het de concurrentie voorin. Het is een compliment voor onze club dat Ferdy voor N.E.C. kiest, want er waren vele andere clubs die ook naar zijn diensten lonkten. We wensen Ferdy heel veel succes bij onze club.”

Ferdy Druijf speelde tot op heden 37 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, hierin was hij goed voor 21 doelpunten en 3 assists. Ook kwam Druijf reeds 5 keer uit in de Eredivisie.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38