Algemeen

N.E.C. is te sterk voor tiental van Jong Utrecht

N.E.C. is te sterk voor tiental van Jong Utrecht

N.E.C. heeft drie belangrijke punten gepakt bij Jong FC Utrecht. Op Sportpark Zoudenbalch speelden de Nijmegenaren lang tegen tien man en konden ze hun overwicht in de tweede helft ook uitdrukken in de score: 1-4.

Met Jong FC Utrecht trof N.E.C. de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie. Op papier zou de formatie van trainer Rogier Meijer, op dit moment zevende op de ranglijst, dan ook een goede kans moeten maken op een overwinning en dat bleek ook wel uit de eerste minuten van de wedstrijd. Het spel vond voornamelijk op de helft van Jong Utrecht plaats en met een geblokt schot van Jonathan Okita na vier minuten viel er ook al vroeg Nijmeegs gevaar te noteren. Het waren echter de talenten van de Domstedelingen die uit het niets op voorsprong kwamen. Hicham Acheffay prikte van dichtbij binnen nadat Norbert Alblas een eerste poging nog wist te pareren.

Gelukkig had N.E.C. meteen een antwoord paraat. Bart van Rooij knokte zich in balbezit en gaf het leer aan Javier Vet, die een loepzuivere voorzet op het voorhoofd van nota bene Jonathan Okita neerlegde. Die kopte de bal via de binnenkant van de paal binnen (1-1), waarna de mannen van Meijer het initiatief meteen weer in handen namen en alleen door Utrechtse counters in gevaar kwamen. Eén van die counters leverde wel een enorme kans op voor Djevencio van der Kust, maar die miste het lege doel op een haartje. Zo verliep het eerste half uur van de wedstrijd in hetzelfde stramien: N.E.C. had de bal en kreeg weinig kansen, Jong Utrecht beperkte zich tot de snelle uitbraak.

Dat plan kon in minuut 32 de prullenbak in. Binnen een paar minuten kreeg Sylian Mokono twee gele kaarten en speelde N.E.C. tegen tien Utrechters, waarna trainer René Hake zijn team iets defensiever opstelde en het overwicht nu echt voor de mannen uit de Keizerstad was. Ze konden dat voor rust nog niet omzetten in een goal, ook omdat een weggewaaide voorzet van Souffian El Karouani op het dak van het doel neerplofte. Het moest voor de Nijmegenaren dus in het tweede bedrijf gebeuren en oefenmeester Meijer droeg zijn spelers ook op om een hoger tempo te hanteren. Rangelo Janga deed dat en kon aan het begin van de tweede helft de score openen, maar tikte van dichtbij naast.

Met debutant Terell Ondaan in de ploeg kreeg N.E.C. wat meer druk op Jong Utrecht-keeper Houweling en zijn reflexen werden dan ook getest door Bart van Rooij en Elayis Tavsan. Hij keerde hun harde schoten met moeite, maar was kansloos op een lage schuiver van Janga. De spits van de Nijmegenaren schoot de bal echter net langs de verkeerde kant van de paal. Ook Okita miste even later een dot van een kans van heel dichtbij en daaruit bleek wel dat de tweede N.E.C.-treffer in de lucht hing. Na ruim een uur spelen viel de goal dan eindelijk. El Karouani gooide de bal vanaf links voor en bij de tweede paal dook Bart van Rooij op, die met het hoofd de verre hoek vond: 1-2.

De Nijmeegse linkerkant bleef daarna veel gevaar stichten. Ondaan had twintig minuten voor tijd de beslissende derde treffer op de voet, maar krulde zijn schot een fractie te ver naar rechts. Zo bleef de thuisploeg hopen op een resultaat en dat bleef zo tot tien minuten voor tijd. Wederom werd de aanval vanaf links opgezet en na een heleboel schijven wist El Karouani de bal vrij te maken en in de verre hoek te schieten. Een minuut later sloeg N.E.C. nogmaals toe via Ondaan, die zijn eerste goal namens de rood-groen-zwarten hoog in de touwen vuurde. Het werd daarmee 1-4, een stand waar in de slotfase geen verandering meer in kwam.

Keuken Kampioen Divisie Zondag 6 december 2020 Stadion De Vliert
FC Den Bosch
12:15
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 37
2 Almere City 31
3 Graafschap 31
4 NAC Breda 28
5 NEC 27
6 FC Volendam 24
7 Telstar 22
8 FC Eindhoven 21
9 Excelsior 20
10 Roda JC 20