Algemeen

N.E.C. - Jong AZ in de media 

N.E.C. - Jong AZ in de media 

Het is N.E.C. afgelopen vrijdag gelukt om de negatieve reeks van de laatste weken te doorbreken. In een spannend duel met Jong AZ trokken de Nijmegenaren uiteindelijk aan het langste eind: 3-2. De ploeg van Rogier Meijer had het wel moeilijk tegen de jongelingen van AZ. De jonge Alkmaarders namen brutaal de leiding in Nijmegen en verdubbelde vlak na rust zelfs de voorsprong. De doelpunten waren van Aboukhlal en Sugawara. Toch gingen de Nijmegenaren niet bij de pakken neerzitten en toonden na de goal van Sugawara veel veerkracht. N.E.C. kwam na de 0-2 beter in de wedstrijd en wonnen de wedstrijd uiteindelijk nog met 3-2. Doelpunten aan de kant van N.E.C. kwamen op naam van Janga, Beekman en matchwinner Barreto, die het winnende doelpunt wist te maken in de 90e minuut. Na de overwinning op Jong AZ staat de ploeg van Rogier Meijer nog steeds op de zesde plaats van de Keuken Kampioen Divisie ranglijst met 60 verzamelde punten. Lees hier wat er na de wedstrijd in de media werd besproken over N.E.C. - Jong AZ: 

ESPN

Na een slechte reeks was de ontlading bij N.E.C. afgelopen vrijdag groot. Rogier Meijer stond bij ESPN en beschreef het gevoel na de late overwinning. “Ja, dan komt wel een hoop emotie los bij iedereen. We zijn heel erg blij en ook opgelucht dat die late goal nog binnenvalt, maar het geeft ook een stukje beloning nadat we keihard gewerkt hebben met z'n allen.” Ondanks de nipte zege was Meijer ook tevreden met het spel van zijn ploeg: “Ik vond dat we veel strijd toonden in de wedstrijd en ook risico's hebben durven nemen. We hebben geprobeerd om er echt een wedstrijd van te maken en te duelleren, dus volgens mij zat dat er allemaal in. Uiteindelijk loopt de wedstrijd niet helemaal zoals je hoopt, maar ik denk dat we achteraf kunnen concluderen dat we agressiviteit hebben getoond en goed hebben samengewerkt voor de overwinning. Alle goals van N.E.C. vielen uit een voorzet. Iets waar de Nijmegenaren, aldus de trainer, op loerden tegen Jong AZ. “We hebben voor de wedstrijd benoemd dat we ons fysieke verschil in ons voordeel zouden kunnen gebruiken. Daarnaast is het gewoon een kwaliteit van onze backs dat ze daar vaak komen. Spelers zoals Vet, Janga en invaller Beekman zijn spelers die altijd voor de goal zijn dus daar moet je proberen gebruik van te maken.” Voor Meijer is het doel nog steeds simpel: “We zijn blij met deze overwinning, maar nu gaan we ons weer focussen op de volgende wedstrijd. We moeten die play-offs halen en dan moeten we er ook staan.” 

De Gelderlander 

Bij de Gelderlander deed Bart van Rooij zijn verhaal. Na de boze speech van hoofdtrainer Meijer, na de verloren wedstrijd tegen Excelsior, was er volgens de rechtsback wel het besef gekomen. “Dat ging de afgelopen week wel rond in de kleedkamer, ja. ‘Wat nu? Hoe gaan we hierop reageren?’ Dat bespreek je met elkaar. We moesten volle bak voor elkaar gaan vandaag. Dat besef was er wel.” Bart van Rooij zag tijdens de wedstrijd ook meer intensiteit van N.E.C. “De intensiteit was bij ons een stuk hoger dan in de afgelopen weken. Dat blijft toch de basis. Dan komt goed voetballen ook vanzelf weer.” De rechtsback had zelf een groot aandeel in de overwinning van N.E.C. met twee puntgave assists. Een boost die hij persoonlijk ook nodig had, aldus van Rooij. “Met twee assists en drie doelpunten had ik tot vandaag niet de cijfers die nodig zijn om hogerop te kunnen”, oordeelde de back. “En dat wil ik wel. Met twee assists erbij, gaan we de goede kant op.” met de slechte resultaten van de Nijmegenaren in het achterhoofd was van Rooij opgelucht dat er eindelijk weer eens een overwinning werd gepakt. Ook de plaatsing voor de play-offs spookte door zijn hoofd. “Het is deze week toch wel even door mijn hoofd gegaan: het gaat toch niet gebeuren dat we de playoffs mislopen? Deze drie punten helpen ons enorm.” 

Omroep Gelderland 

Thomas Beekman stond de Provinciale omroep te woord. Het was alweer een tijdje geleden, maar Beekman bewees weer eens van grote waarde te zijn met zijn gelijkmaker tegen Jong AZ. "Het was een tijdje geleden. Ik zat er al lang op te wachten. Maar een typische Thomas Beekman-goal inderdaad. Toen ik die 2-2 maakte, had ik het idee dat de 3-2 ook nog zou komen. We hebben de ballen er ingepompt en fijn dat Edgar Barreto hem nog erin vloog." Beekman was opgelucht met de overwinning, na eerder in de wedstrijd nog met 0-2 achter te komen: “Na die die 0-2 dacht ik: die gifbeker moet helemaal leeg. Het waren moeilijke weken, dus dit is wel heel fijn. We hebben met z'n allen gezeten en besproken dat er echt een mentaliteits-switch moest komen. Dit toont veerkracht en geeft vertrouwen naar de volgende wedstrijden.” Na de winterstop stond Beekman een aantal keer in de basis, maar raakte daarna een beetje uit beeld bij N.E.C. De jonge aanvaller blijft er nuchter onder en begreep de keuze van de trainer. “"Ja, ik weet niet of ik na één zo'n invalbeurt en één zo'n goal weer op de deur klop. Rond januari, februari had ik wat basisplekken, daarna ging het wat minder bij mij persoonlijk. En met het team ging het beter. En ik begreep het ook wel, want we hadden een serie van vijf overwinningen, dus weinig reden voor de trainer om te wisselen. Ik wist se zelf ook dat ik wat minder speelde. Daarom is het wel lekker dat ik nu weer scoor." Naast het voetbal is Beekman ook druk bezig met zijn studie fiscaal recht. "Dat gaat heel goed. Ik zit in mijn tweede jaar en heb vijf vakken gehad en vier gehaald. Ik moet er dus één herkansen in de zomer. Ik hoop dat ik meer doelpunten maak dan dat ik vakken haal." 

Keuken Kampioen Divisie Woensdag 12 mei 2021 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Dordrecht

Stand Keuken Kampioen Divisie
2 Graafschap 76
3 Go Ahead 74
4 Almere 74
5 NAC Breda 73
6 FC Volendam 63
7 NEC 63
8 Roda JC 57
9 Excelsior 48
10 Helmond Sp. 44
11 TOP Oss 44