Algemeen

N.E.C.-keepers vragen aandacht voor strijd tegen borstkanker

N.E.C.-keepers vragen aandacht voor strijd tegen borstkanker

Jasper Cillessen, Mattijs Branderhorst en Robin Roefs steken de handen deze maand ineen om aandacht te vragen voor de strijd tegen borstkanker. Tevens is een beperkte oplage van de shirts te koop in de fanshop in het Goffertstadion.

Eén op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. Pink Ribbon​ (onderdeel van KWF Kankerbestrijding) is er speciaal voor al deze vrouwen. De organisatie haalt geld op voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Daarnaast doen ze er alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken.  

N.E.C. heeft met zes wedstrijden in één maand een druk programma in oktober. Tijdens deze duels (vier thuis- en twee uitwedstrijden) zullen de leden van het Nijmeegse keepersgilde het veld in speciale roze shirts betreden, met als doel aandacht te vragen voor Pink Ribbon. De gedragen keepersshirts zullen aan het einde van de actiemaand oktober worden geveild, waarna de opbrengst naar Pink Ribbon en de strijd tegen borstkanker gaat. 

Aanstaande zondag, tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, zullen de doelverdedigers van trainer Rogier Meijer voor het eerst in het speciale roze shirt verschijnen. Vanaf dat moment zal het shirt ook in de fanshop van N.E.C. verkrijgbaar zijn, waarvan een deel van de opbrengst naar Pink Ribbon gaat. De oplage is beperkt, dus verzeker je op tijd van het exclusieve shirt! 

Let op: het shirt is alleen te koop in de fanshop in het Goffertstadion (niet online of in de fankar onder de Hazenkamptribune).

Wil jij een extra bijdrage doen aan Pink Ribbon? Klik dan op onderstaande link om naar de donatiepagina te gaan.

Donatiepagina Pink Ribbon 

Eredivisie Maandag 6 mei 2024 Van Donge & De Roo Stadion
Excelsior
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 58
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 46
8 Sparta R'dam 43
9 Go Ahead 42
10 Heerenveen 36