Algemeen

N.E.C. komt niet verder dan een gelijkspel tegen Helmond Sport

N.E.C. komt niet verder dan een gelijkspel tegen Helmond Sport

N.E.C. heeft met 2-2 gelijk gespeeld tegen Helmond Sport. De Nijmegenaren stonden in de slotfase nog met 2-1 voor en kregen een aantal kansen om het duel te beslissen, maar uiteindelijk incasseerde de ploeg van trainer Rogier Meijer toch nog de gelijkmaker.

Net als tegen NAC moest N.E.C. het ook in de confrontatie met Helmond Sport stellen zonder veel spelers. De jongelingen die vorige week het vertrouwen van hun trainer waarmaakten kregen dus weer een kans om zich aan het grote publiek te laten zien, maar ze kregen al na drie minuten een gevoelige tik op de neus. Een schot uit de tweede lijn van Helmonder Karim Loukili werd gekraakt door de Nijmeegse defensie en kwam daardoor voor de voeten van Jelle Goselink terecht. De spits van de Brabanders bleef rustig en schoof de bal langs de uitstormende Job Schuurman, daarmee voor 0-1 zorgend. Nog geen vijf minuten later had Jonathan Okita al voor de 1-1 moeten zorgen. Nadat de N.E.C.-aanvaller door Cas Odenthal knap voor keeper Stijn van Gassel werd gezet schoot hij onrustig op diens benen.

Okita was erg bedrijvig in de voorhoede die Meijer had geformeerd en kreeg na een klein kwartier spelen nog een kans om de gelijkmaker op zijn naam te zetten. Hij frommelde de bal knap vrij op de rand van het strafschopgebied en mikte vervolgens net naast. De Nijmegenaren grepen wel duidelijk het initiatief in de wedstrijd en kwamen een aantal keer gevaarlijk door via de zijkanten, waar Joep van der Sluijs en Elayis Tavsan hun directe tegenstanders het leven zuur maakten. Er moest een keer een goal vallen en na ruim twintig minuten viel die ook. Okita stuurde collega-aanvaller Terell Ondaan weg uit een snel genomen vrije trap en die schoot de bal via de binnenkant van de paal in de korte hoek: 1-1.

Dat was absoluut geen teken voor N.E.C. om rustiger aan te doen. 'Erop en erover' leek het devies voor de mannen uit de Keizerstad, die bleven aanvallen en in de dertigste minuut met Tavsan het tweede doelpunt hadden kunnen maken. Ook Okita had dat kunnen en misschien wel moeten doen toen hij na een schitterend overstapje van Ondaan de bal in het vijandelijke strafschopgebied in zijn bezit kreeg. Ruimte vinden voor het schot lukte net niet: hij raakte het uitgestoken been van een Helmondse verdediger. Omdat ook de gasten uit een reeks aan corners geen gevaar wisten te stichten werd de rust met een gelijke stand gehaald, maar de tweede helft was nog niet begonnen of Bart van Rooij bracht daar verandering in. De rechtsback van N.E.C. haalde nota bene met links uit en vond de verre hoek.

Ondertussen lieten de gasten uit Brabant zich ook niet onbetuigd. Zij waren duidelijk niet naar het Goffertstadion gekomen om als kanonnenvoer voor de formatie van Rogier Meijer te dienen en bleven zoeken naar de voetballende oplossing. Dat leverde ook in de tweede helft een serie aan hoekschoppen op, die niet werden verzilverd. Sterker nog: het was N.E.C. dat uit dat soort momenten vaak kon counteren en daar levensgrote kansen uit haalde. Tavsan had na ruim een uur spelen één van die kansen af moeten maken, maar stuitte op de uitkomende Van Gassel. Daardoor bleef het spannend en beide ploegen kregen veelvuldig de gelegenheid om gevaar te stichten op de helft van de tegenstander.

Daar maakte Helmond Sport vijf minuten voor tijd optimaal gebruik van. Middenvelder Loukili mocht vanaf een meter of twintig aanleggen en zijn harde schot vloog buiten het bereik van Job Schuurman in de verre hoek. Met die 2-2 op de borden durfden de bezoekers zelfs nog voor een overwinning te gaan en N.E.C. was dusdanig van slag dat de kansen op een overwinning plots verkeken leken. De bal kwam amper nog op de Helmondse helft terecht, maar in blessuretijd kreeg Ondaan plotseling een enorme kans om de wedstrijd alsnog te beslissen. Hij kwam oog in oog met de vijandelijke keeper en besloot tot teleurstelling van alles en iedereen met een rood-groen-zwart hart voorlangs. Ook Ayman Sellouf kreeg de bal in de allerlaatste minuut niet langs Van Gassel en daardoor moest N.E.C. toch nog genoegen nemen met een teleurstellend gelijkspel.

Keuken Kampioen Divisie Zondag 6 december 2020 Stadion De Vliert
FC Den Bosch
12:15
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 37
2 Almere City 31
3 Graafschap 31
4 NAC Breda 28
5 NEC 27
6 FC Volendam 24
7 Telstar 22
8 FC Eindhoven 21
9 Excelsior 20
10 Roda JC 20