Algemeen

N.E.C. - MVV Maastricht in de media

N.E.C. - MVV Maastricht in de media

Na de 0-3 overwinning in Wijdewormer op Jong AZ, was het gisteren aan de ploeg van trainer Rogier Meijer om de aansluiting bij de top te maken. MVV Maastricht kwam in de Goffert op bezoek om met N.E.C. te strijden om drie punten. Die punten bleven uiteindelijk in Nijmegen, maar makkelijk ging het niet voor de Nijmegenaren. Na negentig minuten voetbal was 2-1 de eindstand die er op het scorebord te zien was. Na afloop van de wedstrijd is er weer het een en ander gezegd en geschreven in de media.  

FOX Sports 

Trainer Rogier Meijer trapt af met een interview bij FOX Sports, waar hij laat weten tevreden te zijn met het resultaat: “Ja, dit is heel prettig. We maken in de laatste minuten nog de 2-1, dat is de afgelopen weken ook wel eens anders geweest.” Maar de oefenmeester is zich er uiteraard van bewust dat het voetbal niet al te best was. “Het begin was slordig. Wij zetten MVV eigenlijk zelf voor onze goal, door de bal simpel in te leveren. Daarna volgde een wat betere fase, met de 1-0, maar vervolgens zakt het weer in. Ik vond ons slecht in de taakuitvoering, waardoor de ruimtes groot werden”, analyseert de coach over de eerste helft. “Na de rust ging dat wel beter. We gaven minder weg, maar aan de bal was het nog steeds moeizaam. Maar het is mooi dat we hem dan toch over de streep trekken. Ook dat uiteindelijk een wissel de goal maakt, doet wat met het team natuurlijk”, vervolgt de oefenmeester langs de lijn. 

De leider binnen de lijnen, Rens van Eijden, stond FOX Sports ook te woord. Net als Meijer is de centrale verdediger blij met de overwinning. “Dit was een belangrijke wedstrijd om aan te haken bovenin. De wedstrijden in het weekend waren gunstig voor ons en wij hebben vandaag gedaan wat we moesten doen”, opent de routinier. “We zijn inmiddels bezig aan een lange ongeslagen reeks, maar we hebben wel onnodig wat punten laten liggen in sommige wedstrijden. Vorige week hadden we goed gespeeld en gewonnen, dus vandaag wilden we die lijn doortrekken. We hebben de punten binnen, maar moeten wel naar onszelf kijken”, legt hij uit. Daarmee doelt hij op de velen kansen die N.E.C. weggaf: “Over het algemeen geven we weinig weg dit seizoen, maar daarin moeten we scherp blijven om deze reeks door te zetten. Dus het zijn wat aandachtspunten voor ons.” De ervaren verdediger blijft wel kritisch, ondanks de ongeslagen reeks van negen wedstrijden. “Als we negen keer hadden gewonnen, was ik blij geweest”, lacht hij. 

Omroep Gelderland 

Bij Omroep Gelderland verscheen doelpuntenmaker Joep van der Sluijs voor de camera. “Ik bedacht om hem eerst aan te nemen op de borst, ik zag het gaatje en schoot hem er toen in”, vertelt de invaller. De voetballer uit de jeugd van N.E.C. moest het eerste gedeelte wederom vanaf de bank toekijken, alvorens hij belangrijk was voor het team. “Ik zat te popelen om in te vallen. Ik wist dat ik extra gas moest geven vandaag en is wel gelukt volgens mij”, concludeert de vleugelaanvaller tevreden. “Het was een belangrijke overwinning voor ons. De concurrenten hebben punten laten liggen, dus het is goed dat we ze vandaag weer pakken”, aldus een tevreden Joep van der Sluijs. 

Daarnaast stond ook middenvelder Jordy Bruijn voor de camera van Omroep Gelderland, die zich ervan bewust is dat het geen goede wedstrijd was van Nijmeegse kant. “Het was niet goed of mooi, maar wel heel belangrijk”, luidt de conclusie van de spelverdeler. “We hebben gestreden en een aantal mogelijkheden gecreëerd die we niet goed uitspelen, maar uiteindelijk ben ik blij dat Joep de goal maakt en dat we de drie punten hebben”, voegt hij toe. Hij is uiteraard blij met het resultaat: “Ik weet dat we er goed voor staan. We moeten zorgen dat we de wedstrijden blijven winnen en dan zien we waar het schip strandt.” 

Keuken Kampioen Divisie Maandag 25 januari 2021 Jan Louwers Stadion
FC Eindhoven
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 47
2 Almere 47
3 Graafschap 41
4 NAC Breda 37
5 Go Ahead 35
6 NEC 35
7 FC Volendam 34
8 Telstar 31
9 FC Eindhoven 27
10 Roda JC 26