Algemeen

N.E.C. NAAR TOTO KNVB BEKERFINALE IN DE KUIP!

N.E.C. NAAR TOTO KNVB BEKERFINALE IN DE KUIP!

N.E.C. heeft dinsdagavond de finale van de TOTO KNVB Beker bereikt! Op bezoek bij SC Cambuur sloegen de mannen van Rogier Meijer in verlenging toe. Kodai Sano schoot de Nijmeegse club met de 1-2 in de 99ste minuut naar de bekerfinale in De Kuip.

Een grote vuurwerkshow was het startsignaal van de heerlijke bekeravond in Leeuwarden. De grote belangen waren duidelijk zichtbaar bij beide ploegen in een slordige openingsfase. Na een kwartier spelen kwam N.E.C. voor het eerst in de buurt van het doel van Yannick van Osch. De doelman van SC Cambuur moest reddend optreden op een schot van Koki Ogawa, maar had geen antwoord op een afstandsknal van Sontje Hansen, ware het niet dat de poging van de buitenspeler op de lat belandde.

De ploeg van trainer Henk de Jong, tot dan toe nog niet gevaarlijk geweest, sloeg vervolgens in de omschakeling genadeloos toe. Fedde de Jong kopte een voorzet door naar spits Roberts Uldrikis, die de bal op zijn beurt tegen de touwen knikte. Het spelbeeld bleef onveranderd: het duel speelde zich af op de helft van de thuisploeg zonder dat N.E.C. echt tot grote kansen kwam.

De tweede helft tapte de ploeg van Rogier Meijer uit een ander vaatje. Het eerste kwartier na rust regende het, naast enkele vliegende vuurpijlen, kansen voor N.E.C. Bart van Rooij en Philippe Sandler probeerden het met pogingen van afstand, Kodai Sano en Bram Nuytinck waren beiden dichtbij met een kopbal.

In de 60ste minuut kwamen de Nijmegenaren verdiend op gelijke hoogte. Koki Ogawa rondde een hoekschop van Tjaronn Chery vakkundig af. N.E.C. nam gas terug en mocht Cillessen danken dat er een verlenging uit het vuur werd gesleept. De doelman had een fantastische redding in huis op een kopbal van Milan Smit in de slotminuut.

Het was uitblinker Sano die de ban brak in het eerste deel van de verlenging. De Japanner rondde fraai af na uitstekend voorbereidend werk van de ingevallen Yvandro Borges Sanches. De spanning was om te snijden in het slot van de halve finale, maar ook met verse krachten bracht de ploeg uit Leeuwarden doelman Jasper Cillessen niet in de problemen.

Dankzij de nu al historische 1-2 overwinning op SC Cambuur mag N.E.C. voor het eerst sinds het jaar 2000 afreizen naar Rotterdam voor de TOTO KNVB Bekerfinale. De tegenstander op zondag 21 april is de winnaar van de andere halve finale tussen Feyenoord en FC Groningen, welke donderdag wordt gespeeld.

Scoreverloop

24. Roberts Uldrikis 1-0
60. Koki Ogawa 1-1
99. Kodai Sano 1-2

Opstelling N.E.C: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck (102. Sow), Verdonk; Hoedemakers (91. Schöne), Chery, Sano; Hansen (71. Baas), Koki, González (91. Yvandro)

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36