Algemeen

N.E.C. neemt Jordy Bruijn over van sc Heerenveen

N.E.C. neemt Jordy Bruijn over van sc Heerenveen

Jordy Bruijn heeft vanochtend zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot 2023 aan N.E.C. verbindt. De 23-jarige Bruijn heeft in zijn contract tevens een optie voor een extra seizoen in Nijmegen. In de tweede competitiehelft van het seizoen 2019-2020 kwam de geboren Amsterdammer al een half seizoen op huurbasis uit voor N.E.C.

Bruijn doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij in 2016 de overstap maakte naar sc Heerenveen. In Nijmeegse dienst kwam Bruijn tot achttien wedstrijden, waarbij hij drie keer het net wist te vinden en evenveel assists afleverde. Het afgelopen seizoen kwam de creatieve middenvelder tot negentien officiële duels voor de Friezen.

‘’Ik ben blij om weer terug te zijn bij N.E.C. Ik zat in een lastige fase, met weinig speelminuten, toen ik hier afgelopen seizoen tekende. Dus toen ik enkele maanden terug van de interesse van N.E.C. hoorde, wilde ik graag terugkeren om de club te helpen. De komende jaren gaan we er alles aan doen om beter te worden en de club terug te brengen naar waar het hoort, de Eredivisie’’, stelt de vastberaden Bruijn.

Algemeen directeur Wilco van Schaik over de gewenste versterking: ‘’Jordy is een zeer veelzijdige middenvelder die al heeft bewezen een belangrijke speler voor ons te kunnen zijn. We hadden een middenvelder nodig die ervoor zorgt dat een elftal aan het voetballen kan komen en met zijn ervaring zijn wij ervan overtuigd dat hij die voorwaarde gaat inlossen. We hebben Jordy het hele jaar gevolgd en hebben er vervolgens alles aan gedaan om hem aan te trekken. We zijn heel trots dat dit is gelukt en willen daarbij een dankwoord uitspreken aan sc Heerenveen voor hoe zij zich tijdens de onderhandelingen hebben opgesteld.’’

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38