Algemeen

N.E.C. neemt revanche en schakelt Cambuur uit

N.E.C. neemt revanche en schakelt Cambuur uit

N.E.C. is één van de zestien ploegen die nog in het bekertoernooi zitten. De Nijmegenaren, die in de competitie nog onderuit gingen tegen Cambuur, waren dit keer wel te sterk voor de Friezen: 1-2.

Voor een succesvol vervolg van het Nijmeegse bekeravontuur, dat eind oktober begon met een 0-3 zege bij Capelle, moest de rit naar het hoge noorden worden gemaakt. Voor N.E.C. was die wedstrijd ook nog eens een uitgelezen mogelijkheid om revanche te nemen op sc Cambuur, dat een paar weken eerder met het nodige geluk de drie punten uit De Goffert meenam, en dus namen de mannen van Meijer vanaf minuut één de regie in handen. Sterker nog, de bal lag in de tweede minuut al in het netje. Ole Romeny volleyde een corner richting verre hoek en de bal werd door een paar benen zo de verre hoek in verlengd: 0-1.

Dat was zeker geen teken voor N.E.C. om het rustiger aan te doen, want er werd ook meteen gezocht naar een tweede goal. Daar waren ook voldoende kansen voor: Romeny, Mikkel Duelund en Magnus Mattsson werden allemaal een keer vrijgespeeld in het Friese strafschopgebied en ook Cas Odenthal kreeg de bal tot twee keer toe vrij op het hoofd uit een hoekschop. Scoren lukte echter niet uit die kansen en dus bleef Cambuur in de wedstrijd hangen. Dat duurde tot vlak voor rust, toen een aanval via Mattsson bij Dirk Proper eindigde. De kleine middenvelder, die zelf in eerste instantie voor het balbezit had gezorgd, prikte knap binnen.

Met de 0-2 op zak probeerden de Nijmegenaren in de tweede helft de rijen gesloten te houden. Dat lukte aardig, tot in minuut 55 de bal uit het niets achter Danny Vukovic lag. De Australische doelman was kansloos op een schot van Sam Hendriks van buiten de zestien en even later kopte de spits van dichtbij op hem af. Daar was een knappe redding nodig om de gelijkmaker te voorkomen en omdat Vukovic die pakte, bleef het uiteindelijk bij 1-2. In het laatste half uur was Cambuur namelijk niet meer in staat om een slotoffensief te ontketenen en dus plaatste N.E.C. zich uiteindelijk relatief eenvoudig voor de laatste zestien van het bekertoernooi.

Stand Eredivisie
6 Vitesse 51
7 Utrecht 47
8 H'veen 41
9 SC Cambuur 39
10 RKC Waalwijk 38
11 NEC 38
12 FC Groningen 36
13 Go Ahead 36
14 Sparta R'dam 35
15 Fortuna Sit. 35