Algemeen

N.E.C. onthult Ron de Groot tribune

N.E.C. onthult Ron de Groot tribune
Vanavond heeft N.E.C. de Ron de Groot tribune in het Goffertstadion onthuld. Het clubicoon kreeg deze onderscheiding naar aanleiding van een leven lang N.E.C.: De Groot speelde dertien jaar bij de ploeg en is dit seizoen 25 jaar in dienst bij N.E.C. als trainer.

De hele avond is Ron de Groot door N.E.C. in het zonnetje gezet. Nietsvermoedend kwamen De Groot met goede vriend Mario Been en hun partners bij restaurant Bikkels om onder het genot van een hapje en drankje bij te praten. Theo van Benthum haalde "Ronnie" vervolgens op om richting de Jupiler Lounge te gaan, waar hij verrast werd met de aanwezigheid van zo'n 100 goede vrienden, oud-collega's en familieleden.

Tribune

Net voor aanvang van de wedstrijd N.E.C. - MVV liep Ron de Groot met zijn delegatie richting de vakken A, Z en X. Daar mocht de clublegende zijn eigen tribune onthullen: de Ron de Groot tribune. In de rust zal De Groot nog een ereronde over het veld lopen en blikken we middels een filmpje kort terug op zijn carrière.

Betekenis

Ook technisch directeur Remco Oversier ging in op de betekenis die Ron de Groot heeft, en ook in het verleden heeft gehad, op N.E.C.: ''Ron is een heel belangrijk persoon binnen onze mooie club. Hij heeft ons dat al in verschillende rollen meermaals bewezen. Clubiconen moeten we koesteren en we zijn dan ook hartstikke blij dat we dat op deze wijze kunnen doen. We hopen nog vele jaren met Ron te kunnen werken, die zijn rijke kennis en ervaring deelt met aanstormende talenten en talentvolle stafleden. Ron is onderdeel van ons cultureel erfgoed. Daar zijn we ongelofelijk trots op!''
Eredivisie Zondag 2 oktober 2022 Goffertstadion
N.E.C.
14:30
Feyenoord

Stand Eredivisie
6 Heerenveen 12
7 Sparta R'dam 10
8 RKC Waalwijk 9
9 FC Utrecht 9
10 Excelsior 9
11 NEC 8
12 FC Groningen 8
13 Go Ahead 6
14 Vitesse 5
15 FC Volendam 5