Algemeen

N.E.C. pakt drie punten in Dordrecht

Voorbeschouwing FC Dordrecht - N.E.C.

Hoewel N.E.C. afgelopen zondag een tiende wedstrijd aan de serie wedstrijden zonder nederlaag toevoegde, stonden de gezichten in het Nijmeegse kamp na het 2-2 gelijkspel bij FC Den Bosch op onweer. De reden? Totaal onnodig puntverlies tegen een ploeg die onderaan de ranglijst staat, waarbij de kolderieke eigen treffer van Kevin Bukusu exemplarisch was voor de middag die N.E.C. beleefde. Bekijken we het van de positieve kant, dan zien we vooral dat de ploeg van trainer Rogier Meijer alwéér niet verloor én en passant een plekje steeg op de ranglijst.

Vandaag wacht in Dordrecht de volgende uitdaging tegen een laag geklasseerde ploeg. FC Dordrecht staat één plekje hoger dan de tegenstander van vorige week (18e) en vergaarde tot dusver elf punten uit vijftien wedstrijden. Dat klinkt wellicht niet veelbelovend, maar daarbij moet worden opgemerkt dat de Schapenkoppen de afgelopen twee wedstrijden allebei wisten te winnen. De ploeg van trainer Jan Zoutman (onlangs aangesteld na het ontslag van Harry van den Ham) zit dus in een ‘mini-flow’ en boekte die twee overwinningen ook niet op de minste ploegen. Vorige week werd met 0-1 gewonnen bij NAC (doelpunt van Richie Musaba in de extra tijd), terwijl een week daarvoor Jong Ajax met 3-1 over de knie ging in Dordrecht. In de selectie van de Dordtenaren vinden we met Kevin Jansen en Jari Schuurman twee spelers met een verleden in Nijmegen.

N.E.C. heeft het de laatste jaren niet makkelijk in Dordrecht. Van de laatste drie wedstrijden daar werd er zelfs niet één gewonnen (één keer verlies, twee keer gelijk) en de wedstrijd van vorig seizoen (2-0 verlies) was geen generale repetitie om vandaag op terug te kunnen vallen. Toch zullen Rogier Meijer en zijn mannen met vertrouwen aantreden in het Riwal Hoogwerkers Stadion. De laatste nederlaag dateert nog altijd van 27 september en de selectie is nagenoeg compleet.

De grote selectie noopt Rogier Meijer weer tot het maken van keuzes, maar zo op het oog lijkt hij geen veranderingen door te voeren in de ploeg die hij vorige week liet starten. Dat zou beteken dat ook Kevin Bukusu, vorige week nog zo ongelukkig in het treffen met FC Den Bosch, weer aan de aftrap zal staan. Voorin zullen Ayman Sellouf, Rangelo Janga en Jonathan Okita weer jagen op de doelpunten die ze zo nodig hebben.

De wedstrijd begint vanmiddag om 14.00 uur en is live te volgen op FOX Sports 1.

90' Gele kaart Rangelo Janga
90' Gele kaart Terell Ondaan
90' GOAL: Kevin Vermeulen maakt de 1-2
84' Elayis Tavsan wordt gewisseld voor Cas Odenthal
84' Édgar Barreto wordt gewisseld voor Anton Fase
76' Gele kaart Nicolas Agrafiotis
73' Jurian Hobbel wordt gewisseld voor Nicolas Agrafiotis
73' Arsenio Valpoort wordt gewisseld voor Ritchie Musaba
73' Jonathan Okita wordt gewisseld voor Terell Ondaan
63' Jordy Bruijn wordt gewisseld voor Dirk Proper
45' Gele kaart Jordy Bruijn
36' Gele kaart Julius Bliek
34' Gele kaart Édgar Barreto
6' GOAL: Rangelo Janga maakt de 0-2 (Assist door Souffian El Karouani)
4' Gele kaart Anthony Swolfs (K)
4' GOAL: Jordy Bruijn maakt de 0-1

77 Terell Ondaan '73

N.E.C. heeft de uitwedstrijd in Dordrecht winnend afgesloten: 1-2. De rood-groen-zwarte formatie begon furieus tegen de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie en scoorde binnen vijf minuten tweemaal. Eerst was het Jordy Bruijn die wederom een vrij trap binnen schoot, waarna Rangelo Janga een fractie later de tweede Nijmeegse treffer op het scorebord zette. Na de thee hadden de Nijmegenaren minder grip op de wedstrijd. Lang leken ze de 0-2 stand over de streep te trekken, totdat Kevin Vermeulen er in de laatste minuut 1-2 van maakte. Deze treffer kwam echter te laat voor FC Dordrecht, wat in de resterende tijd geen doelpunt meer kon vinden. Daarmee sloot N.E.C. de druilerige zaterdagmiddag af met drie punten in de tas.

Trainer Rogier Meijer koos in Dordrecht voor een andere variatie dan dat hij vorige week in Den Bosch deed. Hij opteerde voor een driemansmiddenveld met routinier Édgar Barreto. Dit betekende dat de vleugels bemand werden door Tavsan en Okita en Janga de diepe man was in de Nijmeegse aanval. De defensie bleef ongewijzigd.

N.E.C. zocht vanaf het eerste fluitsignaal de aanval in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Dit resulteerde direct in een poging van Rangelo Janga, die gekeerd werd door keeper Swolfs. Een minuut later was het vrijetrappenspecialist Jordy Bruijn die van een meter of 25 mocht aanleggen voor een vrije trap. De middenvelder schoot de bal onberispelijk binnen in de linkerhoek: 0-1. De ploeg van Rogier Meijer ging gesteund door de vroege voorsprong frivool verder met aanvallen. Linksback El Karouani stoomde op en zette de bal uitstekend voor op de inlopende Janga, die via de onderkant van de lat keeper Swolfs verschalkte: 0-2.

Na deze twee snelle treffers namen de Nijmegenaren wat gas terug wat resulteerde in een rustig aanvalsspel met weinig uitgespeelde kansen. Dordrecht kon daar weinig tot niets tegenover stellen totdat ex-N.E.C.’er Kevin Jansen keeper Norbert Alblas deed opschrikken met een kopbal op de paal. Na een dik half uur kreeg N.E.C. weer een vrije trap vanaf een meter of 20. Ditmaal was het Tavsan die het klusje wilde klaren. De vleugelaanvaller mikte de bal jammerlijk net naast het Dordrechtse doel.

FC Dordrecht begon de tweede helft met meer risico in het spel, op zoek naar de aansluiting in de wedstrijd. Daarmee kwamen ze meteen tot een enorme kans voor linksbuiten Dos Santos, die alleen op Alblas af kon sprinten, na een diepe bal. Hij mikte echter net naast het doel, waardoor N.E.C. goed weg kwam. N.E.C kwam niet in de wedstrijd en Dordrecht begon meer aanspraak te maken op een treffer. Norbert Alblas moest na een minuut of tien in de tweede helft reddend optreden op een schot van Aktas na een afgeslagen corner. N.E.C. stelde hier een relatief ongevaarlijk schot van Tavsan tegenover. FC Dordrecht vond in de laatste minuut van de wedstrijd nog een aansluitingstreffer via een uithaal van Kevin Vermeulen. Deze treffer bleek echter enkel een doelpunt voor de statistieken. Na het laatste fluitsignaal stond de 1-2 stand op het scorebord, waarmee N.E.C. de ongeslagen reeks verlengde naar elf wedstrijden en het de vierde plaats bezet in de Keuken Kampioen Divisie.