Algemeen

N.E.C. pakt knap punt tegen Feyenoord

Voorbeschouwing N.E.C. - Feyenoord

Het Goffertstadion zal zondagmiddag om 14.30 uur het strijdtoneel zijn voor het duel met Feyenoord. De Nijmegenaren startten de competitie met een nederlaag tegen FC Twente, waarna er uit tegen Volendam met klinkende cijfers werd gewonnen. De daaropvolgende vijf wedstrijden eindigden allemaal in een gelijkspel (1-1 tegen AZ, FC Groningen en Fortuna Sittard, 0-0 tegen Heerenveen en FC Utrecht).

Vanwege de interlandperiode hoefde de ploeg van trainer Rogier Meijer vorig weekend niet in competitief verband in actie te komen. De Nijmegenaren kozen er wel voor om een oefenwedstrijd te spelen en wel tegen Viktoria Köln. De ploeg van Rogier Meijer wist het duel tegen de ploeg uit de Derde Bundesliga niet naar zich toe te trekken en verloor met 0-1.

Feyenoord is goed aan de competitie begonnen. Zeven gespeeld, vijf gewonnen, één keer gelijk en één keer verloren. Het laatste gebeurde twee weken geleden in de eerste topper van de Eredivisie: PSV - Feyenoord. In een waar spektakelstuk trok de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij aan het langste eind, waardoor de Rotterdammers voor het eerst dit seizoen zonder punten naar huis gingen. Drie minuten na het eerste fluitsignaal scoorde Oussama Idrissi op aangeven van Alireza Jahanbakhsh namens Feyenoord de openingstreffer. Goals van Jarrad Branthwaite en Cody Gakpo zorgden voor de gelijkmaker en voorsprong voor PSV, waarna Danilo de stand net voor rust weer gelijktrok. PSV kwam goed de kleedkamer uit en kwam dankzij een goal van Guus Til op een 3-2 voorsprong. Orkun Kökcü zette zijn ploeg met de 3-3 vervolgens weer naast PSV. De 33.110 supporters in het Philips Stadion zaten in de slotfase op het puntje van hun stoel, maar uiteindelijk moesten de Rotterdammers haar meerdere in PSV erkennen: centrale verdediger Armando Obispo zette met een kopgoal de 4-3 eindstand op het scorebord.

Het vorige treffen met Feyenoord eindigde in een 1-4 overwinning voor de Rotterdammers. Na een kwartier spelen was een hard schot van Lasse Schöne in de korte hoek de keeper te machtig, waardoor de Nijmegenaren op voorsprong kwamen. Helaas voor iedereen die N.E.C. een warm hart toedraagt, zorgden goals van Orkun Kökcü (2x), Alireza Jahanbakhsh en Guus Til ervoor dat de ploeg van Rogier Meijer de 20e speelronde van Eredivisie-jaargang 2021-2022 zonder punten afsloot.

Trainer Rogier Meijer moet het zondag zonder de geblesseerde Jordy Bruijn, Philippe Sandler, Mathias de Wolf en Joris Kramer stellen. Ilias Bronkhorst is vanwege ziekte afwezig. Oussama Tannane keerde in de oefenwedstrijd tegen Viktoria Köln terug in het team en zal er tegen Feyenoord ook bij zijn.

Het gevoel in Nijmegen is dit seizoen prima. N.E.C. staat momenteel 11e in het klassement, maar is erg moeilijk te verslaan. De remises - tegen met name SC Heerenveen en Fortuna Sittard - hadden meer verdiend. Gesteund door een goed gevuld stadion zullen de mannen van Rogier Meijer zondag gaan strijden voor de eerste thuisoverwinning van het seizoen.

Het duel van zondagmiddag in het Goffertstadion staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Van Zuilen en Balder. Vierde official is de heer Puts. Als VAR neemt de heer Van de Graaf plaats in Zeist en hij wordt daarbij geassisteerd door de heer Van Dongen.

De wedstrijd is live te zien op ESPN 3!

Door Giel Geessinck

90' Gele kaart Santiago Gimenez
90' Oussama Tannane wordt gewisseld voor Pedro Marques
84' Gele kaart Quinten Timber
80' Javairo Dilrosun wordt gewisseld voor Eduardo Bullaude
78' Gele kaart Javairo Dilrosun
74' Alireza Jahanbakhsh wordt gewisseld voor Igor Paixao
68' Nany Landry Dimata wordt gewisseld voor Ibrahim Cissoko
68' Magnus Mattsson wordt gewisseld voor Mikkel Duelund
64' Gele kaart Alireza Jahanbakhsh
63' Gele kaart Sebastian Szymanski
62' Marcus Pedersen wordt gewisseld voor Lutsharel Geertruida
62' Danilo wordt gewisseld voor Santiago Gimenez
62' Oussama Idrissi wordt gewisseld voor Sebastian Szymanski
37' GOAL: Iván Márquez maakt de 1-1 (Assist door Oussama Tannane)
31' Gele kaart Gernot Trauner
23' GOAL: Quinten Timber maakt de 0-1
7' Gele kaart Magnus Mattsson

30 Eduardo Bullaude '80

N.E.C. nam het zondagmiddag om 14.30 uur in het Goffertstadion op tegen nummer vier van de ranglijst Feyenoord. Na een tegentreffer in de 27e minuut wist N.E.C. zich terug in de wedstrijd te knokken: in de 38e minuut vond centrale verdediger Iván Márquez het doel van de Rotterdammers. Vervolgens werd er niet meer gescoord, waardoor de ploeg van trainer Rogier Meijer knap één punt pakt.

Na de minuut stilte voor de slachtoffers van het voetbaldrama in Indonesië waren het de Rotterdammers die het eerste schot op het doel loste. Zonder al te veel moeite klemde Jasper Cillessen, die deze wedstrijd en alle volgende wedstrijden in oktober in het roze keept, de bal tussen zijn handen. Niet veel later deelde scheidsrechter Serdar Gözübüyük de eerste prent van de wedstrijd uit: geel voor Magnus Mattsson. In de 15e minuut kreeg Feyenoord de uitgelezen kans om voor een open goal op voorsprong te komen, maar de kopbal van Danilo stuitte op de vuisten van Cillessen. Feyenoord opende de score vervolgens in de 23e minuut: een harde schuiver laag in de hoek was te machtig voor de Groesbeekse Oranje-international. Na een half uur spelen had ook Feyenoord haar eerste kaart te pakken: geel voor Gernot Trauner. Tien minuten voor het rustsignaal kwamen de Nijmegenaren weer naast Feyenoord te staan. Een mooie aanval vanaf links werd door centrale verdediger Iván Márquez uitstekend afgewerkt, waardoor de 1-1 in de 38e minuut op het scorebord kwam te staan.

De mannen van Rogier Meijer hadden in het begin van de tweede helft het overwicht. Een poging van Tannane van afstand en een kans van Mattsson vanaf links leverden vooralsnog niets op. In de 55e minuut voetbalde de Nijmegenaren zich goed onder de druk van de ploeg van trainer Arne Slot uit, waarna Nany Landry Dimata richting het doel van Feyenoord-goalie Justin Bijlow gestuurd werd. Een tackle op de bal gooit roet in het eten voor de 25-jarige spits. In de 65e minuut ontsnapte de ploeg van trainer Rogier Meijer nipt aan een tegengoal, via een Nijmeegs been verdween de bal net naast de goal van Jasper Cillessen.

Na 72 minuten voetballen probeerde Elayis Tavsan het met vanaf de rechterkant met een geplaatst schot van afstand, maar de bal vloog hoog over de goal heen. Even later een mooi moment in de Goffert: oudgediende Alireza Jahanbakhsh verlaat het veld en krijgt een ovatie van het thuispubliek. Met nog vijftien minuten spelen was de spanning om te snijden. Beide ploegen vallen aan, maar echt grote kansen bleven uit. De eindstand is gelijk aan de ruststand, N.E.C. houdt één punt in Nijmegen.